Witam,
Mam pytanie dotyczące dynamicznej wyspy. Posiadam iPhone 15 pro max i zaczęło mnie nurtować pytanie dotyczące wielkości animacji dynamicznej wyspy podczas przełączania trybu cichego / dzwonka przełącznikiem czynności. Zauważyłem, że w rozmaitych przypadkach jest ono różnej wielkości, niezależnie od modelu telefonu. U mnie po naciśnięciu jest dużej wielkości, dotykające wręcz bocznych ramek (zdjęcie). U innych jest mniejsze delikatnie rozszerzające tylko pole dynamicznej wyspy. Na YouTube oglądając wizualizacje przełączania tego trybu spotkałem się z tymi samymi dwoma rodzajami wyświetlania tej animacji. Moje pytanie wynikające z czystej ciekawości - dlaczego tak jest i od czego to zależy. Nigdzie nie znalazłem możliwości ustawień powyższego. Próbowałem też zmieniać ustawienia wielkości czcionki czy samego ekranu - nic to nie daje. Z ciekawości sprawdzałem też w sklepie na innych modelach - animacja podczas przełączania trybu jest dużo mniejsza niż u mnie - subtelnie tylko rozszerza się w pionie - u mnie jak pisałem wyżej rozszerza się dużo bardziej "wychodząc" poza ramki.
Załączone pliki
Użytkownik krzemo edytował ten post 26 grudnia 2024 - 11:50