Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymiana klawiszy na polskie MacBook m4 pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Biedaczek

Biedaczek
  • 2 postów

Napisano 17 grudnia 2024 - 18:31

Witam wszystkich,

zakupiłem Macbooka m4 pro z niemiecką klawiaturą i chciałbym samodzielnie poprzestawiać klawisze. 

Czy ktoś ma wiedze, ze są one takie same jak w M3 pro i czy wymienia je się jak na tym filmiku 

Za błędy przepraszam ale nie mogę zlokalizować nawet znaku zapytania.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 219 postów

Napisano 18 grudnia 2024 - 11:43

Nie ma filmiku.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 domowik

domowik
  • 49 postów

Napisano 18 grudnia 2024 - 19:11

Jeżeli chcesz coś więcej zmienić, niż Y z Z to słabo widzę. Skąd weźmiesz nawiasy kwadratowe np., które są pod u umlaut albo przesuniesz zwykłe? Jak ustawisz w systemie polską klawiaturę, to wszystkie klawisze są tam, gdzie zawsze, talże znak zapytania.

Użytkownik domowik edytował ten post 18 grudnia 2024 - 19:14

#4 BlueArmy

BlueArmy
  • 68 postów

Napisano 20 grudnia 2024 - 13:21

Jaki jest sens kupowania laptopa z niemieckim układem klawiatury a po zakupie szukania sposobu na wymianę klawiszy na PL?

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 947 postów
Napisano 20 grudnia 2024 - 13:26

Jaki jest sens kupowania laptopa z niemieckim układem klawiatury a po zakupie szukania sposobu na wymianę klawiszy na PL?

Chociażby okazyjna cena. Ja to w sumie rozumiem. Laptop działa normalnie. Jak się da zoptymalizować układ klawiszy to dobrze, jak nie to trudno. Nic szczególnie dziwnego.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 219 postów

Napisano 20 grudnia 2024 - 15:22

Firmy sprzedające poleasingowe komputery z Niemiec zwykle po prostu naklejają naklejki zamiast się bawić w przekładanie fizycznych guziczków.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 BlueArmy

BlueArmy
  • 68 postów

Napisano dziś, 09:18

Firmy sprzedające poleasingowe komputery z Niemiec zwykle po prostu naklejają naklejki zamiast się bawić w przekładanie fizycznych guziczków.

Ale jaki polisingowy?, przecież premiera tego  procka była 2 miesiące temu, więc tym bardziej nie przemawia do mnie CENA, w DE potrafią również liczyć pieniądze.

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 947 postów
Napisano dziś, 14:56

Ale jaki polisingowy?, przecież premiera tego  procka była 2 miesiące temu, więc tym bardziej nie przemawia do mnie CENA, w DE potrafią również liczyć pieniądze.

Ale przecież nikt Ci tego sprzętu nie wciska. Co Cię to właściwie obchodzi? Może dostał od wujka z Berlina.

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 219 postów

Napisano dziś, 15:32

A gdzie ja piszę, że ten jest poleasingowy? Ja tylko mówię, jak najprościej zrobić 'polską klawiaturę'.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych