Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klonowanie iPhone na macOS Sonoma

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 mikekrk

mikekrk
  • 54 postów

Napisano 14 listopada 2024 - 18:38

Witam,

czy ktoś ma wiedze jak uruchomić klonowanie iPhone? Oczywiście mam komunikat, że klonowanie iPhone nie działa w Twoim kraju lub regionie. 

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano 14 listopada 2024 - 18:52

Na Sonomie to nie ma takich atrakcji. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 891 postów
Napisano 14 listopada 2024 - 18:56

czy ktoś ma wiedze jak uruchomić klonowanie iPhone? Oczywiście mam komunikat, że klonowanie iPhone nie działa w Twoim kraju lub regionie. 

No, skoro sam producent Ci mówi, że w Twoim regionie nie działa, to skąd przypuszczenie, że ktoś z nas będzie wiedział lepiej od niego, a Apple się myli?

Na Sonomie to nie ma takich atrakcji. 

Zapewne chodzi o Sequoię. Ale w sumie to bez różnicy. Chyba, że kolega się przeprowadzi do Stanów.

#4 mikekrk

mikekrk
  • 54 postów

Napisano 14 listopada 2024 - 19:11

Oczywiście, że chodziło o Sequoię, zapytałem, bo w sieci pojawiło się info, ze screenami, że działa i to w języku naszym rodzimym. 

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 891 postów
Napisano 14 listopada 2024 - 19:29

zapytałem, bo w sieci pojawiło się info, ze screenami, że działa i to w języku naszym rodzimym. 

Serio? Wymyśl dowolną bzdurę, a znajdę Ci miejsce w sieci, w którym będzie ona przedstawiona jako prawda najprawdziwsza.

#6 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 823 postów

Napisano 14 listopada 2024 - 19:57

Nie działa, Apple odsyła do strony z informacjami gdzie działa, a na stronie nie ma tej informacji. Tak było kilka dni temu. 

#7 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 891 postów
Napisano 14 listopada 2024 - 20:04

Nie działa, Apple odsyła do strony z informacjami gdzie działa, a na stronie nie ma tej informacji. Tak było kilka dni temu. 

Nie, no jest napisane jak wół:

https://support.apple.com/en-ie/120421

"iPhone Mirroring is not currently available in the European Union."

#8 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 14 listopada 2024 - 21:57

Nie dla psa kiełbasa, całe Apple.

iPhone 15 Pro

#9 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 861 postów

Napisano 14 listopada 2024 - 22:45

Antyweb twierdzi, że działa: https://antyweb.pl/t...a-fantastycznie

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 14 listopada 2024 - 23:25

U mnie nie działa, no ale ja nie jestem Antywebem. Mam najnowsze możliwe bety na obu urządzeniach. No i jakoś inne portale branżowe nie piszą nic takiego. A szkoda.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#11 MiL

MiL
  • 1 450 postów
Napisano 15 listopada 2024 - 12:51

Apple Inteligence jakoś można uruchomić zmieniając język a też miało nie działać, więc może i to śmieszne ograniczenie da się obejść.

#12 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 861 postów

Napisano 15 listopada 2024 - 14:10

U mnie też nie działa. Soft w wersji stabilnej. 

Też mnie to zdziwiło dlaczego inne portale o tym nie wspominają. Widać jakaś kaczka dziennikarska i tyle.

Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 15 listopada 2024 - 14:16

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#13 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano 15 listopada 2024 - 14:25

Apple Inteligence jakoś można uruchomić zmieniając język

Ale Apple Intelligence jest oficjalnie dostępne w Europie na macOS. Na iOS się dalej nie da, możesz pozmieniać co tylko chcesz i bez amerykańskiego apple ID nie zadziała.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#14 mikekrk

mikekrk
  • 54 postów

Napisano 16 listopada 2024 - 18:59

No i właśnie o ten artykuł mi chodziło, kicha, że nie działa... ale co zrobić. 

#15 MiL

MiL
  • 1 450 postów
Napisano wczoraj, 10:20

... bez amerykańskiego apple ID nie zadziała.

Słyszałem to juz tu kilka razy, co to jest amerykańskie apple ID? Wg mnie nie ma czegoś takiego ale chętnie się dowiem.

#16 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 168 postów

Napisano wczoraj, 10:26

Ja to rozumiem tak, że przede wszystkim jest dodana amerykańska karta płatnicza.

Ale generalnie Apple raczej nie jest tak głupie, jak myślimy. Gdzieś mi mignął artykuł, że to jest ciągła zabawa w kotka i myszkę - userzy znaleźli sposób na zakładanie takich kont, to Apple zaczęło używać geolokalizacji itp. Dlatego się sam nie bawię, już poczekam do tego kwietnia.

#17 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano wczoraj, 13:09

Apple ID powiązane z tym czy innym regionem moim zdaniem nie ma większego znaczenia. Rozchodzi się o to, gdzie użytkownik jest fizycznie i bez cudowania w stylu klatki Faradaya i podobnych nie da się tego odpalić, bo wykrywa, że fizycznie jest w Europie. Na tej samej zasadzie można mieć Apple ID powiązane z którymś z europejskich sklepów, pobrać aplikacje spoza App Store będąc w UE i nie ma to znaczenia – jeśli się opuści terytorium UE, to bodajże po miesiącu przestaną działać te aplikacje. A przynajmniej tak było na którymś etapie. Jest trochę rzeczy zrobionych w ten sposób, np. łączność satelitarna, która nagle się włącza po przekroczeniu granicy, bez związku z krajem Apple ID.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych