Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iCloud na adroida - automatyczna synchronizacja wybranych folderów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 maragast

maragast
  • 95 postów

Napisano 31 października 2024 - 11:26

Cześć

Oprócz iPhona, MacBooka i komputera z Windowsem mam także tablet Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, który służy mi do czytania komiksów (ze względu na piękny, wielki wyświetlacz.

Ostatnio się zastanawiam czy jest możliwe zainstalowanie na tym tablecie iCloud i takie ustawienie aby z tabletem synchronizowały się wybrane foldery (czyli foldery z komiksami).

Chcę osiągnąć następujący efekt - pobieram komiksy na Maca gdzie wszystko pięknie sobie kataloguje i porządkuje, pliki lecą sobie automatycznie do iCloud, a jak włączę tablet to pliki te się pobierają i zapisują w pamięci urządzenia (chodzi TYLKO o pliki z danych katalogów - nie całość z iCloud).

Czy mogę osiągnąć taki efekt?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 143 postów

Napisano 31 października 2024 - 11:29

Przez iCloud to nie. Możesz użyć jakiegoś Dropboxa albo postawić własną instancję Nextcloud.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 860 postów
Napisano 31 października 2024 - 11:57

Cześć

Oprócz iPhona, MacBooka i komputera z Windowsem mam także tablet Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, który służy mi do czytania komiksów (ze względu na piękny, wielki wyświetlacz.

Ostatnio się zastanawiam czy jest możliwe zainstalowanie na tym tablecie iCloud i takie ustawienie aby z tabletem synchronizowały się wybrane foldery (czyli foldery z komiksami).

Chcę osiągnąć następujący efekt - pobieram komiksy na Maca gdzie wszystko pięknie sobie kataloguje i porządkuje, pliki lecą sobie automatycznie do iCloud, a jak włączę tablet to pliki te się pobierają i zapisują w pamięci urządzenia (chodzi TYLKO o pliki z danych katalogów - nie całość z iCloud).

Czy mogę osiągnąć taki efekt?

Nie uzywam Androida, ale z tego, co wiem, jak ogólnie działa iCloud, to nie jest tak, że pliki się automatycznie pobierają i zapisują w pamięci urządzenia. Pliki się pobierają dopiero, kiedy są na danym urządzeniu potrzebne. Czyli, jak sobie podepniesz iCloud, to będziesz widział cały katalog tego, co tam jest, ale pliki się fizycznie pobiorą dopiero, kiedy na nie klikniesz, żeby czytać. Nie ma zatem potrzeby wskazywania konkretnego folderu. Po prostu z tych innych nie będziesz korzystał. Pamięci w Androidzie Ci nie zapchają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych