Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Trwałe pozbycie się sugestii ze stacka.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 15 października 2024 - 14:08

Cześć.

Nie wiem, jak się oficjalnie nazywa ta funkcja wyświetlania sugerowanych kafelków różnych aplikacji po pokręceniu pokrętłem w górę. Sęk w tym, że ciągle pojawia mi się tam sugestia zdjęć, pogody, aktywności i innych takich - a ja nie chcę. Oczywiście w ustawieniach Smart Stack -> Live Activities mam dopuszczone tylko to, co chcę (uber, wolt, timer, takie tam), ale ciągle włażą tam rzeczy, których nie chcę.

Da się to w ogóle jakoś wyłączyć?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 752 postów
Napisano 16 października 2024 - 09:06

A ta opcja poniżej wydarzeń na żywo (Sugestie widżetów po polsku)? Tam masz przełącznik „pozwalaj na sugestie widżetów”. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 16 października 2024 - 09:47

Albo w złym miejscu patrzę, albo u mnie jej nie ma. Gdzie to widzisz konkretnie?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 16 października 2024 - 10:43

W zegarku (nie na telefonie) w ustawieniach -> Smart Stack -> Allow Widget Suggestions.
  • winmaciek lubi to

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 16 października 2024 - 11:08

Aaaaaa, w zegarku. A ja w Watch.app w telefonie szukałem ;-)

Dzięki, wyłączyłem. Mam nadzieję, że pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych