Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Używany 14 pro vs nowa 15 tka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 nesiasps

nesiasps
  • 176 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 czerwca 2024 - 05:23

14 pro 93% 2300 vs 15 tka nowa 2900 ? Co lepsze dla użytkownika 11 tki ?

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 820 postów

Napisano 04 czerwca 2024 - 07:31

Co znaczy używany? Telefon ojca, kupiony kilka miesięcy temu czy oferta z OLX? 15 jest na tyle dobry, że ja bym brał nowy, a ten używany tylko jeśli super pewne źródło i wiem, że np. wyświetlacz nie jest wymieniony byle gdzie.

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 884 postów
Napisano 04 czerwca 2024 - 08:37

Nawet zakładając pewne źródło, to tak się nie da. Co jest lepsze: dodatkowy teleobiektyw, czy 2 lata gwarancji? To są nieporównywalne rzeczy.

I nie wiem też, jakie może mieć znaczenie, jakiego telefonu obecnie używasz. Co wnosi ta informacja?

#4 nesiasps

nesiasps
  • 176 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 czerwca 2024 - 10:27

To że 120hz nie jest priorytetem

Użytkownik nesiasps edytował ten post 04 czerwca 2024 - 10:27

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 163 postów

Napisano 04 czerwca 2024 - 13:15

No to wiesz, warto to było od razu napisać, a nie trzeba z Ciebie wyciągać.

Ja nie kupuję nie-pro, więc moja sugestia to 14.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 884 postów
Napisano 04 czerwca 2024 - 14:03

Dokładnie! Wymień, jakie są Twoje priorytety. A jak już to zrobisz, to najpewniej odpowiedź będzie na tyle oczywista, że nie będziesz potrzebował naszych rad.

Ja na przykład mam bardzo niski apetyt na ryzyko i gwarancja producenta jest dla mnie podstawą. Więc wybrałbym 15. Ale Ty możesz mieć inną hierarchię priorytetów.

#7 nesiasps

nesiasps
  • 176 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 czerwca 2024 - 14:48

Raczej zwykły użytkownik bez ambicji fotograficznych, zadowolony z iPhone 11 , ten 14 pro odpada bo nie znam pochodzenia i historii - chce odświeżyć nieco urządzenie i nie zmieniać za rok/dwa - myślałem o 13tce bo 128 GB pamięci to lepsze niż moje 64, potem o 14tce bo 6 GB RAM to lepsze niż 4, teraz o 15tce bo USB C i bateria na więcej cykli - tylko czy to lepsze od 11 na tyle żeby zmieniać ? Ekran IPS nie jest wiele gorszy / dla mnie/ pamięć starcza póki co, bateria jest dobra - może lepiej zostać z nim jeszcze póki te zmiany są takie nijakie - sam nie wiem - może póki są za 2500 13tki to warto zmienić dla dłuższego wsparcia…

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 884 postów
Napisano 04 czerwca 2024 - 15:11

myślałem o 13tce bo 128 GB pamięci to lepsze niż moje 64, potem o 14tce bo 6 GB RAM to lepsze niż 4, teraz o 15tce bo USB C i bateria na więcej cykli - tylko czy to lepsze od 11 na tyle żeby zmieniać ? Ekran IPS nie jest wiele gorszy / dla mnie/ pamięć starcza póki co, bateria jest dobra - może lepiej zostać z nim jeszcze póki te zmiany są takie nijakie - sam nie wiem - może póki są za 2500 13tki to warto zmienić dla dłuższego wsparcia…

Ty potrzebujesz pomocy w wyborze, czy żeby Cię ktoś przytulił? Jak widać, doskonale orientujesz się w różnicach między poszczególnymi modelami, to czego Ci brakuje do podjęcia samodzielnej decyzji?

Dosłownie kilka dni temu dzieliłeś się tutaj swoimi wynurzeniami na temat potencjalnego zakupu iP11. Masz go od kilku dni i rozpoczynasz kolejny rozdział?

#9 nesiasps

nesiasps
  • 176 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 czerwca 2024 - 15:46

Głosu z nieba;) 11tke nową kupiłem bo była okazja ale jest walka z sobą czy może jest powód do zmiany czy pozostać przy niej - orientuje się w specyfikacji ale gubię się w myślach
To strach przed marazmem - już nie cieszą mnie te 15pro max czy inne S Ultry a starcza 11tka - przerażająca wizja eutanazji technologicznej;(

#10 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 884 postów
Napisano 04 czerwca 2024 - 16:00

Głosu z nieba;)

Proszę uprzejmie: Dorośnij! Zacznij sam podejmować decyzje i brać za nie odpowiedzialność.

#11 Regiss

Regiss
  • 2 945 postów
  • SkądRadom

Napisano 04 czerwca 2024 - 16:28

Ale jaja, albo trolling albo… szkoda gadać:P

iPhone 15 Pro

#12 nesiasps

nesiasps
  • 176 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 czerwca 2024 - 17:08

Dorośli nie siedzą na forach dla dzieci… nie pomogliście, trudno - zabieram foremki i idę do innej piaskownicy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych