Rozumiem, obawę o wsparcie, ale nie wiem na ile do prostego przeglądania Internetu jak np. na moim iPhone 6s/ 8 i X max wsparcie nie jest nie wiadomo jak potrzebne. Zgadza się ze 6S już umiera, ale do pracy w sam raz.
Co do wsparcia ani ten ani 2 procesor nie jest już wspierany, a system na to urządzenie z 2014 nie posiada już 2 najnowszych odsłon.
Po za tym nie wiem skąd taka niechęć u kolegi wobec pytania. (spodziewałem się, że osoba o takiej randze będzie milsza ale jednak jak widać prawda Internetu jest niezmienna )
To że coś jest stare nie znaczy, że nie działa dobrze. Zresztą nie widzę specjalnie, żadnej funkcjonalności w nowszych maszynach dla, których miał bym je wybrać przy zwykłym przeglądaniu komputera.
Zaznaczam ze używam i macbooka air 2020 na Intelu ( i jest w porządku ) oraz starego Imaca late 2012 (choć ten potrafi się już czasem zaciąć, ale to głównie gdy robię wiele rzeczy na raz)
A i tak jeszcze jedna sprawa zalecam korzystania z safari lub innej przeglądarki to na pewno pozbędziecie się problemu z znikającym ramem ( żeby nie było ze potem ktoś na forum, narzeka, że mu muli chrom
)
Temat do zamknięcia Dziękuje:)