Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Błąd w odtwarzaniu wideo przez HDMI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 damian0814

damian0814
  • 2 postów

Napisano 26 września 2023 - 21:45

Cześć!

Zgłaszam się z problemem, którego rozwiązania szukałem już chyba wszędzie, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi.

Posiadany sprzęt:

-Macbook PRO 2020 M1 16/512 TouchBar

-Telewizor PHILIPS 50PUS7805 (dźwięk jest wysyłany przez HDMI ARC do soundbara ONKYO)

-Przejściówka USB-C Baseus 8in1

-Kabel HDMI Ultra HD

Po spięciu wszystkiego razem wszystko wygląda niby w porządku. Problem pojawia się w momencie próby odtworzenia jakiegokolwiek filmu. Nie ma znaczenia czy Netflix, YouTube, QuickTime, po kliknięciu "play", film sam przewija się automatycznie do samego końca. 

Próbowałem zmienić kabel hdmi ale niestety nic to nie dało.

Ciekawostką jest, że jeśli zmienię w ustawieniach dźwięku wyjście na głośniki laptopa, wszystko magicznie się naprawia.

Czy ktoś miał podobny przypadek? Co może być przyczyną?

Kiedyś takiego problemu nie było i wszystko działało super. Rzadko korzystam z tego połączenia, więc nie wiem tak na prawdę od kiedy są takie błędy. Podejrzewam jednak, że sytuacja zaczęła mieć miejsce po aktualizacji Macbooka do "Ventura"

Pozdrawiam!  ;)

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 816 postów
Napisano 26 września 2023 - 21:48

Czy patrzyłeś jak to działa z odłączonym soundbarem?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 FilipMacbook

FilipMacbook
  • 1 postów

Napisano 24 stycznia 2025 - 16:35

Cześć znalazłeś może rozwiązanie na swój problem bo mam identyczny a nie mogę znaleść na innych forach nic na ten temat jeśli masz jakieś jakieś rozwiązanie proszę napisz do mnie na maila <edited - ftpd> będę mega wdzięczny
Pozdrawiam

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 251 postów

Napisano 25 stycznia 2025 - 00:03

Skoro pytasz na forum, to oczekuj odpowiedzi tutaj, a nie 'na maila'.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych