Dałem dziecku swój stary iPhone XS. Do tego celu stworzyłem dla dziecka nowe Apple ID aby mieć nadzór i w ogóle. Jak w tego typu koncie wyłączyć opcję w zakupach AppStore aby nie wymagał wpisywania hasła przy pobieraniu darmowych aplikacji? Mam i tak ustawione blokadę na instalację, że za każdym razem musi do mnie wysłać powiadomienie z prośbą o akceptację instalacji. chciałbym to robić zdalnie, a nie aby za każdym razem muszę wpisać hasło, a potem do siebie wysłać prośbę. Nie wiem ale nie potrafię znaleźć tego w necie :/
Darmowe zakupy w AppStore na koncie dziecka
Napisano 20 września 2023 - 19:46
Napisano 27 września 2023 - 18:06
Na prawdę nikt nie wie? :/
Napisano 27 września 2023 - 18:59
U mnie nie pyta o żadne hasło. Nic nie musiałem ustawiać.Na prawdę nikt nie wie? :/
Napisano 27 września 2023 - 19:02
U mnie nie pyta o żadne hasło. Nic nie musiałem ustawiać.
A kiedy to robiłeś? I mówimy o koncie Apple ID dla dziecka? Nie normalnym? Dodałem to 3 tygodnie temu i muszę wpisać zawsze hasło przy pobieraniu darmowych rzeczy. Nigdzie nie mogę tego odznaczyć tak jak mogę to zrobić na zwykłym pełnym Apple ID
Napisano 27 września 2023 - 19:08
Napisano 27 września 2023 - 19:28
Czy dziecko jest dodane do rodziny? Jak jest to próba zakupu powodowała wyświetlanie pytania na moim telefonie i akceptowałem to bez hasła i z daleka.
Napisano 28 września 2023 - 19:14
Czy dziecko jest dodane do rodziny? Jak jest to próba zakupu powodowała wyświetlanie pytania na moim telefonie i akceptowałem to bez hasła i z daleka.
Tak, Inaczej tego nie zrobisz przecież. Tylko wcześniej pojawia się prośba o wpisanie hasła do konta i dopiero potem jest prośba o instalacje. W ustawieniach czy na moim telefonie na koncie dziecka w rodzinie czy na telefonie dziecka nie ma opcji aby wyłączyć hasło przy darmowych zakupach jak to jest w normalnym koncie w ustawieniach AppStore.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych