iPhone 15/15 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty
Napisano 26 września 2023 - 03:40
Napisano 26 września 2023 - 09:06
No, ja z kolei gotów jestem zrezygnować z zamówienia, jeśli Apple zawali sprawę i nie wyśle w podanym terminie, tj. do 27. września. Jakoś przeboleję kolejny rok z czternastką.
Panowie z Apple czytają forum i się przestraszyli. Fajnie, że już leci. Ale fakt, czytając Was tutaj, to są jakieś jaja z tym AOS w tym roku. Rozmawiałem ze znajomym z Cortlandu to mówi, że nie dostali ANI JEDNEJ sztuki. Albo wyprodukowali ich tak mało, albo ta gigantyczna kolejka i zamieszki w Dubaju po nowe iPki wykupiła wszystko.
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Napisano 26 września 2023 - 09:15
Panowie z Apple czytają forum i się przestraszyli. Fajnie, że już leci. Ale fakt, czytając Was tutaj, to są jakieś jaja z tym AOS w tym roku. Rozmawiałem ze znajomym z Cortlandu to mówi, że nie dostali ANI JEDNEJ sztuki. Albo wyprodukowali ich tak mało, albo ta gigantyczna kolejka i zamieszki w Dubaju po nowe iPki wykupiła wszystko.
a może maja jakiś problem z kontrola jakości i dlatego tyle problemów w tym roku ? Stad te opóźnienia ? ja czekam na kolejny rzut, może listopad/grudzień.
Napisano 26 września 2023 - 10:20
dzwoniłem na do ASO ale niestety oni nic nie wiedzą i teksty co pewnie Pan spodziewał się dostawy 26 września w pierwszym przedziale czasowym no nic trzeba cierpliwe czekać mimo, że ciężko haha - pewnie dostępność telefonów zwiększy sie i czasy skrócą się w listopadzie
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 26 września 2023 - 11:48
Myślicie, że PRO zamówione 15 września w autoryzowanym markecie będą wysłane do połowy października?
Ten termin jest istotny dla mnie w kwestii rozliczeń dofinansowań z PFRONu :/ Znane są daty fal dostaw?
Napisano 26 września 2023 - 12:04
Myślicie, że PRO zamówione 15 września w autoryzowanym markecie będą wysłane do połowy października?
Ten termin jest istotny dla mnie w kwestii rozliczeń dofinansowań z PFRONu :/ Znane są daty fal dostaw?
Na to nikt ci nie odpowie. Niestety sklep pewnie też nie ma pojęcia
Napisano 26 września 2023 - 12:15
Nie wiem, jak się to zakończy, ale na Amazonie pojawiło się po kilka sztuk 15 pro (256gb). Zamówiłem z dostawą jutro (prime). Całość przeprocesowana, ale z karty kasy jeszcze nie zdjęli więc nie wiem do końca... W sumie 13 pro maxa też kupiłem dwa lata temu w Amazonie, gdy nigdzie nie było, więc w sumie sklep legitny:)
Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)
Napisano 26 września 2023 - 12:29
Ja osobiście nigdy z Amazonem nie miałem problemów a zamawiałem u nich już różne rzeczy. Nawet jakiś czas temu Apple Watch Series 8 dla mojej mamy i bez problemu następnego dnia był.
Możliwe, że to gorący produkt to dopiero pobiorą kasę jak będzie potwierdzenie że jest zapakowany aby uniknąć sytuacji że system przyjmował zamówienia a produktu nie było na stanie.
MacBook Pro 16" i7/512GB/16GB RAM | iPhone 15 Pro 256 GB Blue Titanium | Watch Series 8
iPad Pro 11” M4 (2024) 256 GB Wi-Fi + Cellular Space Black | AirPods 3 | Beats Studio3
Napisano 26 września 2023 - 12:36
Napisano 26 września 2023 - 12:58
Nie wiem, jak się to zakończy, ale na Amazonie pojawiło się po kilka sztuk 15 pro (256gb). Zamówiłem z dostawą jutro (prime). Całość przeprocesowana, ale z karty kasy jeszcze nie zdjęli więc nie wiem do końca... W sumie 13 pro maxa też kupiłem dwa lata temu w Amazonie, gdy nigdzie nie było, więc w sumie sklep legitny:)
Też wziąłem! Nawet kolor "lepszy" Jak wyślą, to od razu anuluję w neonecie. Dzięki za cynk! <3
Użytkownik Poetowiec edytował ten post 26 września 2023 - 13:02
- Tomasz Kędra lubi to
Napisano 26 września 2023 - 13:24
Nagrajcie sobie moment rozpakowania jak przyjedzie paczka, wczoraj kolega Krzysiek tutaj z forum pisał na X/TT że z włoskiego Amazona dostał 2 paczki wykałaczek zamiast iPhone. Niby mają kasę zwrócić, ale strzeżonego (nagrane) ktoś tam strzeże
P.S. Ja też nigdy nie miałem problemu z Amazonem, raz jak Pixel szedł z Włoch to finalnie nie doszedł, było info że paczka uszkodzona i wraca do nich, kasę oddali.
- krzysztofsds i shevchenko1987 lubią to
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 26 września 2023 - 14:05
No to do mnie już przyszedł, jest odebrany i czeka cierpliwie na mój powrót o 23. do domu Za to ja jestem mniej cierpliwy
Mega za chciałeś rezygnować jakby CI nie dostarczyli nas czas hahaha
Napisano 26 września 2023 - 17:23
Nagrajcie sobie moment rozpakowania jak przyjedzie paczka, wczoraj kolega Krzysiek tutaj z forum pisał na X/TT że z włoskiego Amazona dostał 2 paczki wykałaczek zamiast iPhone. Niby mają kasę zwrócić, ale strzeżonego (nagrane) ktoś tam strzeże
P.S. Ja też nigdy nie miałem problemu z Amazonem, raz jak Pixel szedł z Włoch to finalnie nie doszedł, było info że paczka uszkodzona i wraca do nich, kasę oddali.
podasz linka lub nazwę na X lub TT? Thx
Napisano 26 września 2023 - 17:29
Może Krzysiek sam poda, szkoda że się nie da tutaj oznaczać użytkowników, ale polubił mój postpodasz linka lub nazwę na X lub TT? Thx
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 26 września 2023 - 18:16
- zboras i DenisMateo lubią to
Napisano 26 września 2023 - 18:20
Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)
Napisano 26 września 2023 - 20:02
Mega za chciałeś rezygnować jakby CI nie dostarczyli nas czas hahaha
No tak, zawziąłem się
Napisano 26 września 2023 - 21:15
Hehe normalnie w amazonie już przygotowanie do wysyłki. Kasę z karty zdjęli więc jutro pewnie telefon będzie u mnie:)
Podobnie i u mnie Tego się nie spodziewałem Teraz czekać, dobrać case i nauczyć się systemu
Napisano 27 września 2023 - 07:48
Użytkownik Tomasz Kędra edytował ten post 27 września 2023 - 07:51
Napisano 27 września 2023 - 08:05
ja to już zwątpiłem miałem początkowo 26-28 wrzesień teraz mam 26.09 - 4.10 i nic się nie dzieje ;p chyba wytrzymają w tym roku do 4 do końca samego...
Napisano 27 września 2023 - 08:09
Jakieś jaja są, bo jestem pierwszy w kolejce do Pro Max 512 w iDream od 10 miesięcy, a telefonu nadal nie dostałem... tymczasem masa ludzi masakruje te telefony na youtube, pokazująć jaką mają kiepską strukturę.
Napisano 27 września 2023 - 08:10
Wiem, że jesteście inteligentni i raczej nie grozi Wam wpadka w takim przypadku, ale jednak wrzucę to tutaj, bo to na co trafiłem lekko mnie zmroziło.
Opiszę jedynie edukacyjnie, żeby ktoś się nie napalił i nie zdziwił poranną wizytą CBŚP pod drzwiami zamiast kuriera :-)
Jakieś mądrale wpadli na business na OLX i zaczęli wrzucać oferty iPhone 15 Pro w każdym kolorze i konfiguracji w cenie kilkaset zł taniej jak oficjalna cena przykładowo było 15 Rp 128 5200, 256 5900 itd. Super myślę, napiszę do gościa, bo bym kupił, czemu nie :-) Napisałem z ciekawości i oto odpowiedzi w korespondencji w załączniku. Dodam, że mechanizm banalnie prosty, zamawiasz u niego podając swoje dane, on zamawia w AppStore dla Ciebie na to co podałeś płacąc kradzioną kartą i pisze o tym oficjalnie w wiadomości, dostajesz powiadomienie o zakupie, robisz akceptację i po tym przelew gościowi. On dostaje niezłą kasę od Ciebie na jakieś lewe konto na słupa, a do Ciebie za kilka dni przyjeżdża kordon o 6 rano i masz przerąbane, tak to widzę :-) Ogłoszenia już nie ma , bo po zgłoszeniu usunęli je po kilku minutach ale może są inne, nie chce mi się szukać jedynie co przychodzi do głowy, to bezczelność złodziei i naiwność ludzi, bo gdyby takich nie było, pewnie takie ogłoszenie nie miałoby sensu. To tak samo jak sms, że sprzedałeś coś na OLX wejdź i zaakceptuj sprzedaż, podając dane do banku logując się na fałszywej stronie itp. Żenujące, że takie coś przechodzi gładko i ludzie się dają porobić.
Załączone pliki
Napisano 27 września 2023 - 08:17
Jakieś jaja są, bo jestem pierwszy w kolejce do Pro Max 512 w iDream od 10 miesięcy, a telefonu nadal nie dostałem... tymczasem masa ludzi masakruje te telefony na youtube, pokazująć jaką mają kiepską strukturę.
Byłem w jednym sklepie stacjonarnym zaraz po otwarciu - PODOBNO mieli bardzo mało sztuk + PODOBNO poszły do ludzi zapisanych już w styczniu.
Na 14 pro też się tam zapisywałem zaraz po premierze i powiadomienie o dostępności dostałem 14.09.2023 (tak, dzień przed premierą 15)..
Napisano 27 września 2023 - 08:19
Fascynują mnie te kolejki u resellerów na telefony, których jeszcze długo nikt nie pokaże. Skoro 10 miesięcy, to znaczy, że ledwo po premierze 14 pro. Naprawdę? xD Rozmawiałem ze znajomym z Cortlandu na Śląsku - nie dostali ani jednej sztuki. Telefonów nie ma i póki co nie będzie. Może w Grudniu.
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Napisano 27 września 2023 - 08:42
@Shrek - jeżeli ktoś nabiera się na takie coś, a bardziej zgadza się na takie warunki, to jest typową amebą umysłową, ewentualnie zakupoholikiem, który każdy moment wykorzysta, żeby mieć iPhone wcześniej. Trzeba być skrajnym debilem, żeby zgadzać się na taką sytuację
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych