Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aktywność sieciowa aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 03 sierpnia 2023 - 15:30

Używam iPada od 1.5 tygodnia  i zaniepokoiła mnie ikona informująca o aktywności sieci koło ikony Wi-Fi(poziome kraski ułożone w koło) w pewnych aplikacjach. 

Linkuje do omówienia paska statusu w iPadach: 

https://support.appl...9940e50c/ipados

(Jeśli odnośnik nie działa to bardzo przepraszam.)

Gdy w jednej w zainstalowanych aplikacji usunąłem odświeżanie w tle, ikonka zniknęła. W Safari jednak przy łączeniu się z dowolną stroną aktywuje się ( i znika tuż po jej wyszukaniu).

Model obsługujący Wi-Fi tylko i wyłącznie. To znaczy mogę przykładowo rozmawiać z iPada, ale nie mam w tablecie karty SIM. 

Myślałem, że ikona sygnału WIF-FI wystarczy. Ta znajdująca obok niej informuje o ruchu w sieci? Jaka jest różnica?  W iPhonie przy używaniu Safari czegoś takiego nie ma.

Użytkownik gadzeciarz_z_rozsadku edytował ten post 03 sierpnia 2023 - 15:50

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 174 postów

Napisano 03 sierpnia 2023 - 17:05

Ikona Wifi pokazuje, czy jesteś połączony z siecią wifi - i nic więcej. Ikona aktywności sieci wskazuje, że właśnie trwa transmisja danych. To normalne, że 'znika po wyszukaniu' strony, bo strona została już pobrana i ruch sieciowy ustał.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych