Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aktywność sieciowa aplikacji

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 posts

Posted 03 August 2023 - 15:30

Używam iPada od 1.5 tygodnia  i zaniepokoiła mnie ikona informująca o aktywności sieci koło ikony Wi-Fi(poziome kraski ułożone w koło) w pewnych aplikacjach. 

Linkuje do omówienia paska statusu w iPadach: 

https://support.appl...9940e50c/ipados

(Jeśli odnośnik nie działa to bardzo przepraszam.)

Gdy w jednej w zainstalowanych aplikacji usunąłem odświeżanie w tle, ikonka zniknęła. W Safari jednak przy łączeniu się z dowolną stroną aktywuje się ( i znika tuż po jej wyszukaniu).

Model obsługujący Wi-Fi tylko i wyłącznie. To znaczy mogę przykładowo rozmawiać z iPada, ale nie mam w tablecie karty SIM. 

Myślałem, że ikona sygnału WIF-FI wystarczy. Ta znajdująca obok niej informuje o ruchu w sieci? Jaka jest różnica?  W iPhonie przy używaniu Safari czegoś takiego nie ma.

Edited by gadzeciarz_z_rozsadku, 03 August 2023 - 15:50.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 03 August 2023 - 17:05

Ikona Wifi pokazuje, czy jesteś połączony z siecią wifi - i nic więcej. Ikona aktywności sieci wskazuje, że właśnie trwa transmisja danych. To normalne, że 'znika po wyszukaniu' strony, bo strona została już pobrana i ruch sieciowy ustał.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users