Oplaca sie aktualizowac z tej mojej wersji 15.7.2 na 16.6? Mam ipada z prockiem M1 i zastanawiam sie czy bateria nie bedzie uciekala za szybko na 16.6 w stosunku do 15.7.2.. ktos doradzi? Slabo ufam nowym oprogramowaniem appla bo zawsze okazuje sie ze stara wersja oprogramowania byla ciut lepsza od nowej.
Ios 15.7.2 vs 16.6 czy oplaca sie aktualizowac?
Napisano 25 lipca 2023 - 10:19
Napisano 25 lipca 2023 - 10:21
Oczywiście, że się 'opłaca'. Zawsze warto mieć najnowszą wersję systemu, bo ona zawiera przede wszystkim poprawki bezpieczeństwa.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 25 lipca 2023 - 10:33
Oczywiście, że się 'opłaca'. Zawsze warto mieć najnowszą wersję systemu, bo ona zawiera przede wszystkim poprawki bezpieczeństwa.
Sek w tym ze bezpieczenstwo mi nie potrzebne tablet sluzy mi tylko do przegladania intenetu i gier dla tego bardziej zalezy mi na baterii
Napisano 25 lipca 2023 - 10:42
- bezpieczenstwo mi nie potrzebne
- tablet sluzy mi tylko do przegladania intenetu
To niesamowite, że ktokolwiek w dzisiejszych czasach jest w stanie w jednej wypowiedzi zawrzeć oba powyższe sformułowania i nie dostrzegać ich wzajemnej sprzeczności.
Napisano 25 lipca 2023 - 12:21
A to ja przepraszam i pasuję. Rób, co chcesz, to Twój iPad.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 25 lipca 2023 - 13:37
To niesamowite, że ktokolwiek w dzisiejszych czasach jest w stanie w jednej wypowiedzi zawrzeć oba powyższe sformułowania i nie dostrzegać ich wzajemnej sprzeczności.
Możesz mi napisać po co mi zabezpieczenia do przeglądania wp i Onetu czytania wiadomości i grania ? Bo nie przypominam sobie żebym napisał że korzystam z aplikacji bankowych. Tob niesamowite jak ludzie potrafią sobie coś dopisać w głowie.
Czyli nie ma powodów do aktualizacji jeżeli korzystam z tableta w sposób jaki opisałem?
Czyli nie ma powodów do aktualizacji jeżeli korzystam z tableta w sposób jaki opisałem?
Napisano 25 lipca 2023 - 13:46
iPhone 15 Pro
Napisano 25 lipca 2023 - 14:00
nie przypominam sobie żebym napisał że korzystam z aplikacji bankowych. Tob niesamowite jak ludzie potrafią sobie coś dopisać w głowie.
Ale to chyba Ty sobie coś dopisałeś w głowie, bo ja nigdzie o żadnych aplikacjach bankowych nie wspominałem.
Możesz mi napisać po co mi zabezpieczenia do przeglądania wp i Onetu czytania wiadomości i grania ?
To pytanie można by dość trafnie sparafrazować tak: Po co mi pasy bezpieczeństwa i poduszki powietrzne, skoro ja używam tego samochodu tylko do odwożenia rano dziecka do szkoły? Nie jeżdżę nim po autostradach. Oczywiście, dopóki w coś nie przywalisz, albo ktoś nie przywali w Ciebie, to nie są do niczego potrzebne.
Ale odpowiadając całkiem bezpośrednio: Na przykład, jedna z ostatnich aktualizacji dotyczy podatności WebKit, czyli silnika Safari polegającej na tym, że odwiedzana strona internetowa mogła mieć tak spreparowany kod, że udawało się jej dostać do danych trzymanych poza udostępnianym przez system sandboxem. Jest potwierdzone, że ta podatność była w praktyce wykorzystywana.
Jeżeli tego tabletu używasz z Apple ID, które nie jest wykorzystywane na jakimkolwiek innym urządzeniu, np. Twoim iPhone, jeżeli nie korzystasz z przechowywania haseł w Pęku Kluczy, i jeżeli jest jeszcze spełniony pierdylion innych, trudnych do wymienienia, a nawet przewidzenia warunków, albo po prostu jeżeli masz to wszystko w dupie, to siedź sobie na starym systemie. I pamiętaj o wymontowaniu pasów bezpieczeństwa i poduszek powietrznych. To niepotrzebna masa, która powoduje zwiększone spalanie i dłuższą drogę hamowania.
Chciałeś porady, to ją dostałeś. Nic więcej nie dodam.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 25 lipca 2023 - 14:17
Napisano 25 lipca 2023 - 14:23
Napisano 25 lipca 2023 - 14:41
Bateria i tak traci z czasem swoje właściwości ale na upartego nie ma rady, aktualizacje są po to by zoptymalizować system i zabezpieczyć.
Napisano 25 lipca 2023 - 15:20
OP zadał pytanie, na które sam sobie odpowiedział i moglibyśmy mieć wiarę, zdolną góry przenosić, a on trwał będzie przy swoim, jak cymbał brzmiący lub miedź brzęcząca. Ten wątek nie ma sensu, do widzenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych