Nie mozna zainstalowac systemu
Napisano 29 maja 2023 - 08:23
Napisano 29 maja 2023 - 09:53
Pendrive musisz mieć przygotowany na maku, według instrukcji ze strony Apple.
Jeśli masz tam nowy dysk SSD to nie każdy się nadaje do tego modelu i systemu nie zainstalujesz.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Napisano 29 maja 2023 - 10:20
Z tego, co sprawdziłem, najwyższy OS dla tego modelu to High Sierra. Przygotuj pendrive instalacyjny tej wersji i spróbuj zainstalować.
Napisano 29 maja 2023 - 15:46
Z tego, co sprawdziłem, najwyższy OS dla tego modelu to High Sierra. Przygotuj pendrive instalacyjny tej wersji i spróbuj zainstalować.
Próbowałem z sierra i tak samo ciągle te przekreslone koło, nie mam dostępu do innego maca, pena z systemem zrobiłem na windows przy użyciu transmac. dodam że początkowo próbowałem zainstalowax win7 z płyty i pena i nie pokazywało w boot menu, dopiero 10 zaskoczyła ale brakuje sterowników i nawet jak je ręcznie wgrałem to nie działa dźwięk.
Napisano 29 maja 2023 - 15:53
Napisano 29 maja 2023 - 18:51
> Próbowałem z sierra i tak samo ciągle te przekreslone koło
No ale Ci przecież Serwis.ME napisał: kupiłeś dysk, który nie jest kompatybilny i macOS go nie widzi.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 29 maja 2023 - 19:51
No ale Ci przecież Serwis.ME napisał: kupiłeś dysk, który nie jest kompatybilny i macOS go nie widzi.
W recovery dysk jest widoczny, i do tego mam na nim aktualnie windowsa, próbowałem jeszcze z innym dyskiem i to samo
Napisano 30 maja 2023 - 08:45
Napisz skąd jesteś. Może ktoś z forumowiczów pomoże utworzyć instalkę na z poziomu macOS.
Napisano 30 maja 2023 - 21:17
Napisz skąd jesteś. Może ktoś z forumowiczów pomoże utworzyć instalkę na z poziomu macOS.
Gdynia
Napisano 15 sierpnia 2023 - 19:32
Cześć.
Mam MacBook Air late 2012 i problem z instalacją systemu. Przerobiłem już wszystko co możliwe i ostatnią szansą było zrobienie pendrive'a i tu pojawił się kolejny problem. Air nie jest w stanie się uruchomić, ciągle wraca do instalatora. Z MacBook Pro M1 chciałem ściągnąć Mojave lub Catalinę na pendrive'a ale informacja, że nie jest kompatybilny. Air służy żonie do przeglądania interetów, bez niego będzie mnie zamęczać Da się to jakoś obejść?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych