Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyszukiwanie w Outlooku na macOS

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Echo-Plast

Echo-Plast
  • 1 posts

Posted 23 May 2023 - 11:36

Witam, 

od kilku lat używam i pokochałem iPhona.

Przyszedł w końcu czas na pierwszego Macbooka.

Jak zwykle na początku bywa pojawia mi się masa problemów.

Pierwszy - outlook. 

Wygląda całkiem inaczej niż na windowsie.

Nie mogę znaleźć okna wyszukiwania. Co robię źle? 

Podpowiedzcie proszę. 

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 23 May 2023 - 13:48

iOS to system na urządzenia mobilne, a to jest dział Mac - Software. Poza tym ten tytuł się do niczego nie nadaje, nawet jakby brzmiał 'outlook na macos'.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6909 posts
Posted 23 May 2023 - 13:51

1. Poprawiłem tytuł na lepszy. Poprzedni był do niczego. 

2. To zależy, z którego Outlooka korzystasz. Jest wersja klasyczna i tam wyszukiwarka jest na belce w prawym górnym rogu ekranu. W tworze opisanym jako „Nowy program Outlook” jest też na górnej belce, ale pośrodku. 

3. Jeśli chcesz sprawdzić, z której wersji Outlooka korzystasz, to po kliknięciu na pasku menu w sekcji „Outlook” druga od góry jest opcja do tego. Jak jest „zaptaszona”, to masz nowego Outlooka. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5068 posts
Posted 23 May 2023 - 14:05

2. To zależy, z którego Outlooka korzystasz. Jest wersja klasyczna i tam wyszukiwarka jest na belce w prawym górnym rogu ekranu. W tworze opisanym jako „Nowy program Outlook” jest też na górnej belce, ale pośrodku. 

Konkretnie tutaj:

T1JS0x4.png

iOS to system na urządzenia mobilne, a to jest dział Mac - Software.

Nie myślałeś, że przydałby Ci się urlop?

Edited by Mikołaj Maciejko, 23 May 2023 - 14:05.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 23 May 2023 - 15:01

Racja - miałem to do kosza wywalić i zapomniałem!

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5068 posts
Posted 23 May 2023 - 15:48

Racja - miałem to do kosza wywalić i zapomniałem!

Makes sense. Człowiek pyta o soft na MacOS w dziale "Mac - Software". Czyż może być trafniejsza reakcja Moderatora, niż wywalenie do kosza?

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 23 May 2023 - 16:01

Kosz miał być za tytuł, a nie za napisanie 'iOS'. Ale oczywiście zacytowałeś tylko kawałek, bo czemu nie.

Możemy już skończyć, przynajmniej tutaj? Możemy to przenieść do 'Co ci się...'.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users