Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kondycja baterii Apple Watch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 vampirka

vampirka
  • 9 postów

Napisano 06 kwietnia 2023 - 03:25

Po prawie roku korzystania z Apple Watch 7 z LTE kondycja baterii wynosi u mnie 81%. Czy to normalne? To mój pierwszy AW i smartwatch w ogóle (inna sprawa, że nie przypominam sobie żebym w ogóle nosiła kiedyś "tradycyjny zegarek ;) ) zatem nie mam porównania, ale wydaje mi się, że to znaczny spadek. 

Użytkownik vampirka edytował ten post 06 kwietnia 2023 - 03:26

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 06 kwietnia 2023 - 04:47

Raczej nie. Mam AW5 od ponad 3 lat i kondycja to 86%.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 Regiss

Regiss
  • 2 974 postów
  • SkądRadom

Napisano 06 kwietnia 2023 - 08:02

Aw7 po roku - 99%. Coś nie tak z tą baterią.

iPhone 15 Pro

#4 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 postów
  • SkądPsary

Napisano 06 kwietnia 2023 - 08:23

To może ja tez podpytam ja mam Apple Aatch 7 45 Cellular 1,5 roku i kondycja baterii 88% od jakiegoś miesiąca wydaje mi się że bateria znacznie szybciej spada w zegarku. Dodam że nie korzystam z AOD. Czy to normalna kondycja po takim czasie ?

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 06 kwietnia 2023 - 10:35

Och, znów zrobiliście sobie wątek, w którym będziecie się licytować na nieistotne procenciki gdzieś w interfejsie? No dobrze, pewnie tego nie unikniemy.

Zmieniłem mu tytuł (wywaliłem 'po roku') i niech sobie wisi jako bateriowy rezerwat, tak jak w działach o iPhone.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 vampirka

vampirka
  • 9 postów

Napisano 06 kwietnia 2023 - 23:15

To mnie jednak zmartwiliście. W sumie też coraz częściej muszę podładowywać w ciągu dnia żeby mieć pewność, że wieczorem nie padnie na treningu.

Gwarancja Apple zaraz się skończy, czy ewentualnie jak kondycja spadnie poniżej 80% i pojawi się info, że zalecany serwis (o ile takie na AW się pojawia) to będzie podstawą do wymiany w ramach rękojmi? 

#7 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 07 kwietnia 2023 - 09:06

Nie, bo bateria to część, która się zużywa i jeśli bateria jest zużyta, a nie wadliwa to nie jest to podstawa do wymiany zegarka. Możesz zadzwonić do nas, zrobimy zdalny test zegarka i powiemy czy można coś z tym zrobić. Możliwe, że w zegarku coś jest uszkodzone i dlatego się rozładowuje.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 065 postów
Napisano 07 kwietnia 2023 - 09:27

Nie, bo bateria to część, która się zużywa i jeśli bateria jest zużyta, a nie wadliwa to nie jest to podstawa do wymiany zegarka. Możesz zadzwonić do nas, zrobimy zdalny test zegarka i powiemy czy można coś z tym zrobić. Możliwe, że w zegarku coś jest uszkodzone i dlatego się rozładowuje.

Czy to jest całość wytycznych Apple w tej sprawie? Pytam, bo wydaje mi się to dość mocno antykonsumenckie. Bateria w AW jest, o ile się orientuję, przynajmniej oficjalnie, niewymienialna, więc jak bateria się zużyje, to cały zegarek jest "zużyty". Zużycie zegarka w ciągu roku to chyba nie jest coś, z czym powinno się ot tak po prostu pogodzić? Jaki jest koszt wymiany zegarka w związku ze zużyciem baterii?

#9 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 07 kwietnia 2023 - 09:36

W takim przypadku wykonuje się diagnostykę zegarka, która stwierdza czy bateria jest uszkodzona czy zużyta. Jeśli jest naturalnie zużyta to nie ma możliwości bezpłatnej wymiany, a jeśli wyjdzie, że uszkodzona to zegarek jest wymieniany w całości bezpłatnie. Może też się okazać, że bateria jest sprawna, a zegarek rozładowuje się samoczynnie z powodu innej usterki i wtedy również się go wymienia za darmo.

A po gwarancji można wymienić zegarek odpłatnie w cenie 599 złotych z powodu zużytej baterii. 

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#10 OP7

OP7
  • 52 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 25 kwietnia 2023 - 12:33

Czy to jest całość wytycznych Apple w tej sprawie? Pytam, bo wydaje mi się to dość mocno antykonsumenckie. Bateria w AW jest, o ile się orientuję, przynajmniej oficjalnie, niewymienialna, więc jak bateria się zużyje, to cały zegarek jest "zużyty". Zużycie zegarka w ciągu roku to chyba nie jest coś, z czym powinno się ot tak po prostu pogodzić? Jaki jest koszt wymiany zegarka w związku ze zużyciem baterii?

Zgodnie z danymi technicznymi, bateria w zegarku została tak zaprojektowana, by po 1000 cykli pełnego ładowania zachowała do 80% pierwotnej pojemności. Roczna gwarancja (na modele Apple Watch i Apple Watch Sport) oraz dwuletnia gwarancja (na modele Apple Watch Edition) obejmuje serwis wadliwej baterii w przypadku odchylenia tej wartości od normy, spuchnięcia lub wylania baterii. Oczywiście problem szybkiego rozładowywania może również mieć podłoże w innych komponentach.

W przypadku pogwarancyjnej wymiany zegarka z powodu zużytej baterii koszt wynosi 500—600 PLN w zależność od Autoryzowanego Serwisu i tego, jaką marżę sobie doliczają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych