Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iMac 21.5 (2017) a wsparcie w najnowszego macOS z 2023

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Rajczek

Rajczek
  • 2 posts

Posted 21 February 2023 - 22:11

Cześć

Jestem pewien na sto procent, że pomyliłem działy, ale nie wiem gdzie powiniennem to pytanie wstawić, dlatego proszę moderatora o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. Posiadam iMac 21.5 (2017) zakupionego w kwietniu 2022 roku, w jednym z polskich elektro marketów. Obserwując cykl wydawniczy systemów operacyjnych Apple, można wywnioskować iż mój model iMaca w bieżącym roku (2023), nie dostanie najnowszego macOS 14 mimo iż nadal obowiązuje go gwarancja (rok producenta i rok ze sklepu w którym został zakupiony). Pytanie zatem czy gwarancja na sprzęt, daje pewność dostania najnowszej aktualizacji?

No i dziękuję za wypowiedz. 

#2 DanielF

DanielF
  • 5746 posts
  • SkądSiedlce

Posted 21 February 2023 - 22:44

Gwarancja to nie prawo do aktualizacji - Apple wkrótce porzuci maki z Intelem i dla Kowalskiego czy Johna nie będą robić specjalnie systemu bo kupił leżak magazynowy.

• Szypulski Marek likes this
Fallout ...war, war never changes...

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24175 posts

Posted 22 February 2023 - 11:01

No, zdecydowanie 'Zakupy, gwarancje, reklamacje' to lepszy dział. Przeniosę.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users