Mam problem ponieważ od kilku dni męczyłem się z dodatkową gwarancją Apple.
Mój Macbook miał Apple Care Plus (zakupiony za granicą) z ratami co rok ale okazało się że pierwotnie wykupiła je inna osoba i tu zaczęły się problemy.
Po konsultacji z infolinią polską oraz tą z Irlandii okazało się że nawet jeśli zadeklarowałem chęć wykupu dalszego przedłużenia tej gwarancji, to jako drugi właściciel Macbooka już nie mogę tego zrobić bo gwarancja jest ... imienna !!! co jest sorry ale debi.... krótko mówiąc. Gwarancja jest na Macbooka z danym nr seryjnym (notabene nawet mam nr tej umowy) ale polityka Apple jest po prostu do d... już nie chciałem komentować ani dyskutować na ten temat. Pogodziłem się więc z tym i logiczne było wykupienie w takim razie w Polsce gwarancji Apple Care Protection Plan (Macbook jeszcze nie miał roku od aktywacji więc spokojnie mu niby przysługiwała) i uwaga ... też nie można było jej wykupić ponieważ nie można "zejść" z wyższego Apple Care + do niższej Gwarancji jaką jest Apple Care Protection Plan to bezpośrednie info od Apple, więc zostałem teraz z niczym, więc sorry ale po raz kolejny Apple ma użytkownika w d... nawet jak chce.
Czy macie jakieś info odnośnie gdzie można teraz zakupić jakąś gwarancję czy ubezpieczenia na Macbooka ?