Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tworzenie dzwonków dla iPhone & iPod

• Please log in to reply
195 replies to this topic

Poll: Tworzenie dzwonków dla iPhone & iPod (0 member(s) have cast votes)

1. Fajnie wkońcu długie dzwonki (1 votes [25.00%] - View)

Percentage of vote: 25.00%

2. do bani poco to komu (3 votes [75.00%] - View)

Percentage of vote: 75.00%

3. nie mam jeszcze iPhone (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#76 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 19 May 2008 - 16:00

Stary nie kumam w ogóle costy tam napisał:D gdzie mam zmienic tą konwertacje na aiff?? ja ucinam kawałki w garageband potem daje wyslij dzownek do itunes z itunes na pulpit zmieniam rozszerzenie na caf nazwe an odpowiedznią, podmieniam i głucho. Teraz napisz jak mam to zrobic poprawnie:P Tylko wamire zrozumiale:)

#77 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 May 2008 - 10:32

konwersję robisz w iTunes :) prawy przycisk myszy na wybranej piosence - wybierasz konwersja. Potem tylko zmiana rozszerzenia i bez Garageband :D po prostu WinScp wgrywasz do odpowiedniego folderu i gra :D

#78 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 20 May 2008 - 16:33

chodzi o to (przynajminej w moim przypadku tak bylo) , ze jak konwertujesz piosenke w itunes to konwersja domyslnie jest na ACC a musisz to zmienic na AIFF (preferencje/zawansowane/import/i importuj do - i tu zmienisz na AIFF) potem jak juz sobie taka pioseneczke przekonwertujesz to masz ja zapisana np piosenka.AIFF to musisz teraz zmienic roszezenie na CAF i nazwac towja piosenek tak : sms-recieved1.CAF - i potem za pomoca winSCP czy tam cuberkaczki na macu wrzucisz sobie ja do iphona do folder dziweki systemowe UIsounds czy cos takiego. i wlala :D mam nadzieje ze teraz jest bardziej zrozummiale

#79 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 posts

Posted 20 May 2008 - 22:25

hmmm. Chyba masz windowsa bo u mnie nie ma nic takiego w ustawie iach itunsa. Mi itunes po odebraniu z garage band daje automatyczne rozszerzenie m4r:/ i ja zmaniam na caf to głucho.

#80 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 21 May 2008 - 01:18

na pewno masz co takiego w ustawieniach ale nie wiem dokladnie jak to jest po polsku bo mie mam polskich itunsow ale wydaje mi sie ze przetlumaczylem w miare tak ja kpowinno byc. wiec chyba poszukaj lepiej. u mnie tez zamienialo na m4r ale to nbyla lipa i tez bylo gluho no ale coz jak ci nie moge pomoc to jest mi przykro.

#81 dredziarz

dredziarz
  • 869 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 27 May 2008 - 13:41

Próbując zrobić metodą Luteckiego miałem problemy bo nie mam nowego GarageBanda. No ale skoro na pokładzie jest logic to musi się to jakoś dać zrobić. Zatem łącząc obie metody udało mi się. Do logica wrzuciłem utwory, które chciałem na dzwonki przerobić. Zaznaczyłem 40 sekund, które chciałem no i bounce do aac. Potem szybka zmiana na m4r i działa. Dzwonki mam w iPhonie :) pozdro

#82 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 28 May 2008 - 03:15

Można wrzucać (za pomocą WinSCP) normalne mp3 bez żadnych przeróbek, także "po co to komu".

Nie mówiąc już o oprawie graficznej Twojego "tutoriala", która tylko denerwuje czytelnika (jeżeli w ogóle da radę przeczytać to co napisałeś). Jakiś moderator powinien zrobić porządek.

u mnie nie da rady wrzucic mp3 i jakos wydaje mi sie ze u cibie tez tak nie pojdzie no chyba ze masz jakiegos innego iP:cool:

#83 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 June 2008 - 18:53

[TUTORIAL][WINDOWS] Tworzenie własnych dzwonków na iphone przez iTunes!

Wszystkie czynności wykonujesz na własną odpowiedzialność!!

Co będzie potrzebne:

1. Zapoznanie się z tutorialem http://www.myapple.p...zez-winscp.html lub http://www.myapple.p...sb-win-mac.html
2.iTunes (chyba 7.6+)
3. Piosenki w itunes

No to zacznijmy:

1. Wchodzimy w iTunes, wybieramy jakąś piosnkę (najlepiej zacznacz ja jakos, np. daj 3 gwiazdki, zeby byla rozpoznawalna z piosenką, która pojawi sie po przekonwertowaniu), klikamy prawym przyciskiem myszy, i "Przekształć zaznaczenie na AAC". Program zacznie konwertować wybraną piosnkę.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

2. Mój utwór różni sie tym, ze ma inny licznik odtworzeń :P (dlatego wiem, ktore jest ten nowy).

Dołączona grafika

3. Klikamy prawym na nowy utwór i "Pokaż w eksploratorze windows". Pokaże się nowe okienko z dwoma plikami. Ten, który ma końcówkę *m4a przeciągamy na pulpit. Możemy zamknąć itunes.

Dołączona grafika

4. Teraz należy zapoznać się z tutorialem tym (jesli mamy wifi w domu): http://www.myapple.p...zez-winscp.html lub tym (jesli nie mamy wifi w domu): http://www.myapple.p...sb-win-mac.html

5. Łączymy sie przez ssh, i wchodzimy w katalog: /Library/Ringtones (lub private/var/ringtones), następnie przeciągamy plik *m4a z piosenką (którą wcześniej przenieśliśmy na pulpit), i oszukujemy program, zmieniając rozszerzenie z *m4a na *m4r.

Dołączona grafika

6. W iphone wchodzimy w settings -> sounds -> Ringtone (lub jeśli masz zainstalowane advanced preferences settings -> advanced preferences -> sounds -> ringtone), i cieszymy sie naszym dzwonkiem :):)

Dołączona grafika

Dzięki za czytanie :)

PS Ten tutorial jest rozszerzeniem prostej instrukcji napisanej w którymś temacie przez LoBo :)

#84 groszek

groszek
  • 41 posts

Posted 17 June 2008 - 19:20

A czy iTunes mi zrobi film do mp4 ?

#85 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 June 2008 - 19:52

A czy iTunes mi zrobi film do mp4 ?

a wiesz ze istnieje cos takiego jak konwerter filmów?

#86 groszek

groszek
  • 41 posts

Posted 17 June 2008 - 20:39

Co ty nie powiesz ? Wiem i posiadam, ale wygodniej byloby to robic za posrednictwem iTunes niz miec do tego oddzielny program.

#87 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 June 2008 - 21:15

Co ty nie powiesz ? Wiem i posiadam, ale wygodniej byloby to robic za posrednictwem iTunes niz miec do tego oddzielny program.

przez itunes sie nie da niestety :/

#88 groszek

groszek
  • 41 posts

Posted 17 June 2008 - 21:34

Sie mowi trudno, pytam dlatego ze np. creative czy inne firmy czasami dolaczaja do odtwarzaczy plyte z oprogramowaniem, takze do konwertowania. Trza bedzie uzywac inego programu.

#89 astaferay

astaferay
  • 85 posts
  • SkądCiechanów

Posted 18 June 2008 - 00:40

..;P no właśnie..:P..Applowe forum a 90% opisów dotyczy windozy..:P.. napiszcie co i jak zrobić na Leo żeby mi w fonie za dzwonek robił kawałek Kultu..:P...oprogramowanie 114..:)...pozz

#90 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 18 June 2008 - 07:56

..;P no właśnie..:P..Applowe forum a 90% opisów dotyczy windozy..:P.. napiszcie co i jak zrobić na Leo żeby mi w fonie za dzwonek robił kawałek Kultu..:P...oprogramowanie 114..:)...pozz

czytaj cały wątek !!!!

#91 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2008 - 07:58

ale dotyczy tworzenia dzwonkow na iphone przez itunes (czyli juz dwie jabłkowe rzeczy :P)

#92 I'mikey

I'mikey
  • 3 posts
  • SkądKraków

Posted 23 June 2008 - 11:28

Wygodny sposób tworzenia dzwonków

1. Ściągamy Phone Zap z installera
2. Odpalamy Phone Zap i wchodzimy w zakładkę Ringtones
3. Wybieramy utwór z którego utworzymy dzwonek, następnie ustalamy od którego momentu piosenki będzie się zaczynał i ile będzie trwał
4. Naciskamy Test i jeśli jesteśmy zadowoleni Save
5. Odpalamy WinSCP
6. Wchodzimy w /Library/Ringtones
7. Odnajdujemy utworzony przez nas dzwonek, klikamy na niego prawym przyciskiem myszki, wybieramy properties i ustawiamy octal: na 0664 albo w wierszu Group: zaznaczamy literkę W co poskutkuje zmianą octal: na 0664:-)
8. Cieszymy się nowym "fabrycznym" dzwonkiem

Sprawdzone na 1.1.4

#93 quest

quest
  • 248 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 23 June 2008 - 16:42

3. Wybieramy utwór z którego utworzymy dzwonek, następnie ustalamy od którego momentu piosenki będzie się zaczynał i ile będzie trwał
5. Odpalamy WinSCP
7. Odnajdujemy utworzony przez nas dzwonek, klikamy na niego prawym przyciskiem myszki, wybieramy properties i ustawiamy octal: na 0664 albo w wierszu Group: zaznaczamy literkę W co poskutkuje zmianą octal: na 0664:-)

Sprawdzone na 1.1.4

chmod 0664: dla niewtajemniczonych zaznaczam iz te usatwienia 'cyframi' oznaczaja mniej indziej:
odczyt i zapis przez wlasciciela
odczyt i zapis przez grupe
odczyt przez innych
czyli: -rw-rw-r--

przetestowalem i dziala Pieknie :D

#94 bispawel

bispawel
  • 120 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 June 2008 - 21:59

no dobra - nie widziałem rozwinięcia tematu jeżeli chodzi o sms'y... można podstawiać pod 6 różnych dzwonków inne melodie... a czy można zrobić tak żeby było ich więcej?:roll:

#95 quest

quest
  • 248 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 23 June 2008 - 22:37

no dobra - nie widziałem rozwinięcia tematu jeżeli chodzi o sms'y...

można podstawiać pod 6 różnych dzwonków inne melodie... a czy można zrobić tak żeby było ich więcej?:roll:

z tego co wiem to trzeba zamienic jakis standardowy dzwonek na jakis swoj aby zadzialalo jako sygnal sms.

#96 xLisSekx

xLisSekx
  • 1 posts

Posted 02 July 2008 - 23:53

Odpalam Winscp i jak mam sie połączyć z moim iPhonem??

#97 jackolus

jackolus
  • 256 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2008 - 18:57

a co jeżeli nie mam w iTunes "przekształć do AAC" Leon + iTunes 7.6.2 jest tylko "przekształć do MP3" - myślałem że błąd w kretyńskim tłumaczeniu Leoparda, ale nie... nie mam za żadne skarby świata takiej opcji. i tym samym wyklucza mi się opcja iRing - wszystko robiłoby się samo :(

#98 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 10 July 2008 - 19:32

Sprawdź w opcjach iTunes jakiego kodera używa. Edycja>Preferencje>Zaawansowane>Importowanie>Importuj używając ... (masz pewnie MP3 ustawione - zmień na AAC).

#99 jackolus

jackolus
  • 256 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2008 - 21:20

tak też było... serdeczne dzięki z tymże boję się, że inne telefony synchronizowane "sztucznie" z iTunes mogą mieć problem z AAC ( WindowsMobile i Samsung D900 ) - mam rację ?

#100 zekleb

zekleb
  • 15 posts

Posted 14 July 2008 - 21:24

5. Odpalamy WinSCP

Sprawdzone na 1.1.4

ja moze troche jestem nie w temacie ale w piatek zakupilem sobie iphona 3g i chcialem wrzucic moje dzwonki no i przekonwertowalem juz dzwonek tylko zabardzo nie wiem gdzie go wrzucic? gdzie dokladnie jest to Library/Ringtones bo jak wchodze w iTunes to tam nic nie ma w opcjach iPhona

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users