Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 16.x – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
420 odpowiedzi w tym temacie

#226 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 11 października 2022 - 20:56

Ja na 12 Pro Max nie mam żadnych problemów, zmianami w wyglądzie nawet jestem pozytywnie zaskoczona. Zero lagów, klawiatury od zawsze używam Swiftkey, bo dla mnie jest najlepsza także nigdy problemów nie miałam. Ekran blokady z widżetami bardzo mi się podoba. Jednym słowem działa jak burza, ja jestem zachwycona.

iPhone 14 PRO Max

#227 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 12 października 2022 - 04:31

IOS 16.1 zapowiedziane na 24. października. Najbardziej czekam na te wydarzenia na żywo.

#228 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 12 października 2022 - 10:26

Ja z kolei na procentowy wskaźnik baterii. Zobaczę również jak będzie działać "wykrywanie czystej energii' i czy ta funkcja będzie rozszerzana w przyszłości. Odnawialne źródła energii biorą się z paneli fotowoltaicznych. Kiedyś Lg stworzyło smartfon z takim panelkiem na pleckach. Czy MagSafe w przyszłości będzie fotowoltaiczką? Hmm... tego nie wiem. Ale na pewno będzie za drogi, aby dodawać do zestawu. :D

Wszak sytuacja na świecie może nie pozwalać na takie rzeczy, ale najprawdopodobniej "cięcie kosztów".

Użytkownik gadzeciarz_z_rozsadku edytował ten post 12 października 2022 - 10:28

#229 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 12 października 2022 - 10:47

IOS 16.1 zapowiedziane na 24. października.

Ale 'zapowiedziane' oficjalnie, czy tak piszesz, bo jacyś leakerzy z Bloomberga tak uważają?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#230 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 października 2022 - 12:13

Ale 'zapowiedziane' oficjalnie, czy tak piszesz, bo jacyś leakerzy z Bloomberga tak uważają?

A poza tym Gurman napisał że w tygodniu rozpoczynającym się 24 października, a nie 24 października (choć to może być w poniedziałek).

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#231 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 12 października 2022 - 13:24

A poza tym Gurman napisał że w tygodniu rozpoczynającym się 24 października, a nie 24 października (choć to może być w poniedziałek).

Ktoś wie czy IOS 17 już w drodze?

#232 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 października 2022 - 14:56

Ktoś wie czy IOS 17 już w drodze?

Tak już w drodze tuż za rogiem.
  • winmaciek i Mikołaj Maciejko lubią to

iPhone 15 Pro

#233 Mogg

Mogg
  • 51 postów

Napisano 12 października 2022 - 20:16

Wczoraj postanowiłem dać szansę 16 jeszcze raz.
Czysta instalacja 16.0.3, iPhone 13 Pro.

Po upgradzie z 15.7 baterię naładowałem do 90%, zrestartowałem telefon, nagle pokazuje 99%.
Myślę sobię, ok, może zawiecha, zrestartowałem, pokazuje 100%. Odplam 3uTools, tam pokazuje 96%.
Procenty baterii lecą na łeb, na szyję.

Odpaliłem Filmic Pro - lag za lagiem, telefon się grzeje, jakieś stukanie w obiektywie.
Odpalam Firstlight (obie apki do zdjęć i wideo) - nie laguje ale też coś stuka w obiektywie.
Apka Apratu - wszystko ok. Ale to już znany błąd. Myślałem jednak, że wersja 0.3 naprawiła to.

Na plus: lepszy balans bieli w aparacie i mam wrażenie, że audio ze słuchawek też lepsze.
Świetne wycinanie obiektów ze zdjęć i tego będzie mi brakowało bo już 15.7 znowu siedzi.
Czekam na 16.7

#234 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 12 października 2022 - 20:26

Apka Apratu - wszystko ok. Ale to już znany błąd. Myślałem jednak, że wersja 0.3 naprawiła to.

Tak, to że wszystko z apką ok to znany błąd. U mnie chyba wszystkie apki działają poprawnie. Mam nadzieję, że wersja 0.4 to poprawi. ;-)

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 12 października 2022 - 20:27

• Mogg lubi to

#235 Mogg

Mogg
  • 51 postów

Napisano 12 października 2022 - 21:00

Tak, to że wszystko z apką ok to znany błąd. U mnie chyba wszystkie apki działają poprawnie. Mam nadzieję, że wersja 0.4 to poprawi. ;-)

;) No, napisałem to jak człek radziecki.

#236 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 13 października 2022 - 05:00

A u mnie paradoksalnie po najnowszej aktualizacji 14 pro max po raz pierwszy uświadczył - że tak powiem - horyzontalnej zawiechy. Włączyłem w nocy latarkę, jednocześnie mając jedną rękę zajętą, no i balansując telefonem w tej drugiej niechcący przycisnąłem ekran i przesunąłem coś na nim palcem. Poczułem charakterystyczne haptyczne pyknięcie, jakby iphone przechodził w stan edycji ekranu. Kiedy spojrzałem na wyświetlacz, wyglądał jakby złapał tego wirusa zacinki (znanego z raportujących błędy recenzji) z połową zaciemnioną i drugą pokazującą obraz w poziomie. Na szczęście boczny przycisk pomógł z tego wyjść od razu. Pozostało jednak zdziwienie, że po - w domyśle - naprawiającej aktualizacji, mój telefon doświadczył po raz pierwszy tego, czego w zasadzie miało już nie być.

Natomiast z niespodzianek milszych w centrum powiadomień pojawił się anons, że mapy zawierają teraz informacje o transporcie zbiorowym, rozkłady jazdy i czasy przybycia.

Użytkownik sheepysheep edytował ten post 13 października 2022 - 05:02

#237 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 13 października 2022 - 10:56

A u mnie paradoksalnie po najnowszej aktualizacji 14 pro max po raz pierwszy uświadczył - że tak powiem - horyzontalnej zawiechy. Włączyłem w nocy latarkę, jednocześnie mając jedną rękę zajętą, no i balansując telefonem w tej drugiej niechcący przycisnąłem ekran i przesunąłem coś na nim palcem. Poczułem charakterystyczne haptyczne pyknięcie, jakby iphone przechodził w stan edycji ekranu. Kiedy spojrzałem na wyświetlacz, wyglądał jakby złapał tego wirusa zacinki (znanego z raportujących błędy recenzji) z połową zaciemnioną i drugą pokazującą obraz w poziomie. Na szczęście boczny przycisk pomógł z tego wyjść od razu. Pozostało jednak zdziwienie, że po - w domyśle - naprawiającej aktualizacji, mój telefon doświadczył po raz pierwszy tego, czego w zasadzie miało już nie być.

Natomiast z niespodzianek milszych w centrum powiadomień pojawił się anons, że mapy zawierają teraz informacje o transporcie zbiorowym, rozkłady jazdy i czasy przybycia.

Czy takie incydenty pojawiały się w poprzednich wersjach systemu przez kilka miesięcy od oficjalnego wydania? Czy to świadczy-Twoim zdaniem- o tym, że Apple wcale nie jest taką dobrą firmą? Można było instalować bety przed wrześniową oficjalną premierą systemu.Ktoś ma informacje czy błędy z nowym systemem pojawiają/ły się niezależnie od instalacji beta wersji? Rozumiem, że kupiłeś najnowszy telefon z nadgryzionym jabłkiem, ale czy takie "buble" zadecydują o tym, że w przyszłości zrezygnujesz z kupna Iphone'a czy nawet wyboru całego ekosystemu? 

#238 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 13 października 2022 - 11:21

To jakaś ankieta?

Użytkownik 303 edytował ten post 13 października 2022 - 11:37

#239 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 13 października 2022 - 15:51

1. Forum dotyczy tematyki(sprzęt, oprogramowanie, akcesoria) firmy Apple.

2. Temat dotyczy iOS 16.

3. Umiem czytać, przeglądać internet i nie sposób dostrzec, że obecna wersja systemu jest niedopracowana.

4. Nie jestem nastolatkiem, ani studentem. Studia wprawdzie skończyłem niecałe 4.5 roku temu(kolejne magisterskie), ale czy w sekcji wiek wpisze "coś czy nie to moja sprawa.

5. Uprzejmie proszę o miłe zachowanie i nie hejtowanie, a także o nie wykorzystywanie anonimowości dla własnych celów.

6. W przypadku pytań proszę o merytoryczną odpowiedź.

Poniżej zadam pytanie i liczę na odpowiedź:

Czy ktoś zauważył na IP11 problemy z działaniem po instalacji najnowszej wersji oprogramowania?

Przepraszam moderatorów za wybrnięcie poza rejony tematu.

#240 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 13 października 2022 - 16:02

Czy takie incydenty pojawiały się w poprzednich wersjach systemu przez kilka miesięcy od oficjalnego wydania? Czy to świadczy-Twoim zdaniem- o tym, że Apple wcale nie jest taką dobrą firmą? Można było instalować bety przed wrześniową oficjalną premierą systemu.Ktoś ma informacje czy błędy z nowym systemem pojawiają/ły się niezależnie od instalacji beta wersji? Rozumiem, że kupiłeś najnowszy telefon z nadgryzionym jabłkiem, ale czy takie "buble" zadecydują o tym, że w przyszłości zrezygnujesz z kupna Iphone'a czy nawet wyboru całego ekosystemu?

Ale dlaczego zaraz bubel? Jak już wcześniej kilkakrotnie pisałem, jestem zadowolony z 14. pro max. W moim przypadku nie było dotychczas żadnych problemów z płynnością działania ios 16. I w sumie dziwiłem się tym wszystkim trudnościom, jakie napotykali inni. To, co się wydarzyło w nocy, traktuję jako jednorazowy przypadek - zwłaszcza, że wcześniej nie miałem takich abberacji. Poza tym to „tylko” elektronika i ma prawo czasem „zwariować”. Używałem i zdarza mi się używać wciąż jeszcze androida i tam też bywały i bywają różne błędy. Jak na moje doświadczenie z ios jestem bardzo zadowolony z tego systemu i nie widzę powodu do zaprzestania kupowania sprzętów Apple.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ktoś może mieć inną opinię. Zwłaszcza, jeśli doznaje takich problemów z nowym nabytkiem, jak choćby Robert Nawrowski (o czym wspominał w swojej recenzji).
  • gadzeciarz_z_rozsadku lubi to

#241 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 13 października 2022 - 20:13

Czy ktoś zauważył na IP11 problemy z działaniem po instalacji najnowszej wersji oprogramowania?

To nie jest dział do zadawania pytań.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#242 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 14 października 2022 - 05:33

(…) Zobaczę również jak będzie działać "wykrywanie czystej energii' i czy ta funkcja będzie rozszerzana w przyszłości. Odnawialne źródła energii biorą się z paneli fotowoltaicznych. Kiedyś Lg stworzyło smartfon z takim panelkiem na pleckach. Czy MagSafe w przyszłości będzie fotowoltaiczką? Hmm... tego nie wiem. Ale na pewno będzie za drogi, aby dodawać do zestawu. :D

Wszak sytuacja na świecie może nie pozwalać na takie rzeczy, ale najprawdopodobniej "cięcie kosztów".

Ale to „ładowanie czystą energią”, to na razie tylko w Stanach.

#243 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 18 października 2022 - 00:10

Nowy bug w ios 16:
https://onetech.pl/a...-blad-w-ios-16/

#244 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 18 października 2022 - 10:34

Kompletnie zwariowali z wypuszczaniem takich informacji miesiąc po udostępnieniu szerokiemu gronu odbiorców obecnej wersji systemu.

https://onetech.pl/i...cje-wiadomosci/

Z jednej strony informacja, która może okazać się prawdziwa, ale z drugiej jakoś nie dowierzam wiadomości podanej rok przed wypuszczenie IOS 17. ROK!

Czy świat przyśpieszył w dziedzinie rozprzestrzeniających się FAKE NEWSÓW? To zastanawiające.... :unsure:

"...i nie tylko". Możliwe, natomiast Apple jest na etapie(powinno to być dla firmy priorytetem) załatać problemy w iOS 16. Czy ktoś zauważył samoistne włączenie się aplikacji zegara(fabrycznej) przy używaniu innej(Sports Tracker) w jedenastce?

#245 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 177 postów

Napisano 18 października 2022 - 10:37

Prosiłem: nie zadawaj konkretnych pytań o konkretne rzeczy, które Ci nie działają. Od tego są odpowiednie działy.

#246 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 18 października 2022 - 14:32

Czy świat przyśpieszył w dziedzinie rozprzestrzeniających się FAKE NEWSÓW? To zastanawiające.... :unsure:

Zastanawiające? Pozwól, że Ci to wytłumaczę na przykładzie. Fake newsy mają się tak dobrze dzięki rzeszy ludzi, którzy je rozprzestrzeniają. Na przykład, gdyby nie Ty, nigdy bym się o tym konkretnym nie dowiedział. I nie byłaby to żadna strata.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 18 października 2022 - 14:34

• 5b46927ee6 i gadzeciarz_z_rozsadku lubią to

#247 gadzeciarz_z_rozsadku

gadzeciarz_z_rozsadku
  • 103 postów

Napisano 18 października 2022 - 16:20

Zastanawiające? Pozwól, że Ci to wytłumaczę na przykładzie. Fake newsy mają się tak dobrze dzięki rzeszy ludzi, którzy je rozprzestrzeniają. Na przykład, gdyby nie Ty, nigdy bym się o tym konkretnym nie dowiedział. I nie byłaby to żadna strata.

Fakt. Najbardziej boli to, że nie ma tu za co przepraszać.

#248 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 23 października 2022 - 15:55

A tak sobie ładuję telefon i patrzę, a tu po wejściu w ustawienia baterii pokazuje, że ładowanie wstrzymane z uwagi na wysoką temperaturę (61% w tej chwili). Pierwszy raz coś takiego widzę, więc zakładam, że to chyba wstawka po aktualizacji do ios 16…

W każdym razie nie gram teraz, filmów nie oglądam, muzy nie słucham, zwyczajnie tylko serfuję od 20 minut po necie. I już (zbyt) wysoka temperatura???

#249 leonk1974

leonk1974
  • 118 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 24 października 2022 - 18:16

IOS 16.1 już jest do pobrania.

#250 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 października 2022 - 18:36

No to u mnie proces pobierania zajął 22 minuty. I pierwszym, co się rzuca w oczy, jest wskaźnik poziomu baterii - z ubywającym wizualnie poziomem naładowania, nie tylko samą cyfrą.
  • gadzeciarz_z_rozsadku lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych