Ja na 12 Pro Max nie mam żadnych problemów, zmianami w wyglądzie nawet jestem pozytywnie zaskoczona. Zero lagów, klawiatury od zawsze używam Swiftkey, bo dla mnie jest najlepsza także nigdy problemów nie miałam. Ekran blokady z widżetami bardzo mi się podoba. Jednym słowem działa jak burza, ja jestem zachwycona.
iOS 16.x – dyskusja
Napisano 11 października 2022 - 20:56
iPhone 14 PRO Max
Napisano 12 października 2022 - 04:31
Napisano 12 października 2022 - 10:26
Ja z kolei na procentowy wskaźnik baterii. Zobaczę również jak będzie działać "wykrywanie czystej energii' i czy ta funkcja będzie rozszerzana w przyszłości. Odnawialne źródła energii biorą się z paneli fotowoltaicznych. Kiedyś Lg stworzyło smartfon z takim panelkiem na pleckach. Czy MagSafe w przyszłości będzie fotowoltaiczką? Hmm... tego nie wiem. Ale na pewno będzie za drogi, aby dodawać do zestawu.
Wszak sytuacja na świecie może nie pozwalać na takie rzeczy, ale najprawdopodobniej "cięcie kosztów".
Użytkownik gadzeciarz_z_rozsadku edytował ten post 12 października 2022 - 10:28
Napisano 12 października 2022 - 10:47
IOS 16.1 zapowiedziane na 24. października.
Ale 'zapowiedziane' oficjalnie, czy tak piszesz, bo jacyś leakerzy z Bloomberga tak uważają?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 12 października 2022 - 12:13
Ale 'zapowiedziane' oficjalnie, czy tak piszesz, bo jacyś leakerzy z Bloomberga tak uważają?
A poza tym Gurman napisał że w tygodniu rozpoczynającym się 24 października, a nie 24 października (choć to może być w poniedziałek).
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 12 października 2022 - 13:24
A poza tym Gurman napisał że w tygodniu rozpoczynającym się 24 października, a nie 24 października (choć to może być w poniedziałek).
Ktoś wie czy IOS 17 już w drodze?
Napisano 12 października 2022 - 14:56
Ktoś wie czy IOS 17 już w drodze?
Tak już w drodze tuż za rogiem.
- winmaciek i Mikołaj Maciejko lubią to
iPhone 15 Pro
Napisano 12 października 2022 - 20:16
Czysta instalacja 16.0.3, iPhone 13 Pro.
Po upgradzie z 15.7 baterię naładowałem do 90%, zrestartowałem telefon, nagle pokazuje 99%.
Myślę sobię, ok, może zawiecha, zrestartowałem, pokazuje 100%. Odplam 3uTools, tam pokazuje 96%.
Procenty baterii lecą na łeb, na szyję.
Odpaliłem Filmic Pro - lag za lagiem, telefon się grzeje, jakieś stukanie w obiektywie.
Odpalam Firstlight (obie apki do zdjęć i wideo) - nie laguje ale też coś stuka w obiektywie.
Apka Apratu - wszystko ok. Ale to już znany błąd. Myślałem jednak, że wersja 0.3 naprawiła to.
Na plus: lepszy balans bieli w aparacie i mam wrażenie, że audio ze słuchawek też lepsze.
Świetne wycinanie obiektów ze zdjęć i tego będzie mi brakowało bo już 15.7 znowu siedzi.
Czekam na 16.7
Napisano 12 października 2022 - 20:26
Apka Apratu - wszystko ok. Ale to już znany błąd. Myślałem jednak, że wersja 0.3 naprawiła to.
Tak, to że wszystko z apką ok to znany błąd. U mnie chyba wszystkie apki działają poprawnie. Mam nadzieję, że wersja 0.4 to poprawi. ;-)
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 12 października 2022 - 20:27
- Mogg lubi to
Napisano 12 października 2022 - 21:00
Tak, to że wszystko z apką ok to znany błąd. U mnie chyba wszystkie apki działają poprawnie. Mam nadzieję, że wersja 0.4 to poprawi. ;-)
No, napisałem to jak człek radziecki.
Napisano 13 października 2022 - 05:00
Natomiast z niespodzianek milszych w centrum powiadomień pojawił się anons, że mapy zawierają teraz informacje o transporcie zbiorowym, rozkłady jazdy i czasy przybycia.
Użytkownik sheepysheep edytował ten post 13 października 2022 - 05:02
Napisano 13 października 2022 - 10:56
A u mnie paradoksalnie po najnowszej aktualizacji 14 pro max po raz pierwszy uświadczył - że tak powiem - horyzontalnej zawiechy. Włączyłem w nocy latarkę, jednocześnie mając jedną rękę zajętą, no i balansując telefonem w tej drugiej niechcący przycisnąłem ekran i przesunąłem coś na nim palcem. Poczułem charakterystyczne haptyczne pyknięcie, jakby iphone przechodził w stan edycji ekranu. Kiedy spojrzałem na wyświetlacz, wyglądał jakby złapał tego wirusa zacinki (znanego z raportujących błędy recenzji) z połową zaciemnioną i drugą pokazującą obraz w poziomie. Na szczęście boczny przycisk pomógł z tego wyjść od razu. Pozostało jednak zdziwienie, że po - w domyśle - naprawiającej aktualizacji, mój telefon doświadczył po raz pierwszy tego, czego w zasadzie miało już nie być.
Natomiast z niespodzianek milszych w centrum powiadomień pojawił się anons, że mapy zawierają teraz informacje o transporcie zbiorowym, rozkłady jazdy i czasy przybycia.
Czy takie incydenty pojawiały się w poprzednich wersjach systemu przez kilka miesięcy od oficjalnego wydania? Czy to świadczy-Twoim zdaniem- o tym, że Apple wcale nie jest taką dobrą firmą? Można było instalować bety przed wrześniową oficjalną premierą systemu.Ktoś ma informacje czy błędy z nowym systemem pojawiają/ły się niezależnie od instalacji beta wersji? Rozumiem, że kupiłeś najnowszy telefon z nadgryzionym jabłkiem, ale czy takie "buble" zadecydują o tym, że w przyszłości zrezygnujesz z kupna Iphone'a czy nawet wyboru całego ekosystemu?
Napisano 13 października 2022 - 11:21
To jakaś ankieta?
Użytkownik 303 edytował ten post 13 października 2022 - 11:37
Napisano 13 października 2022 - 15:51
1. Forum dotyczy tematyki(sprzęt, oprogramowanie, akcesoria) firmy Apple.
2. Temat dotyczy iOS 16.
3. Umiem czytać, przeglądać internet i nie sposób dostrzec, że obecna wersja systemu jest niedopracowana.
4. Nie jestem nastolatkiem, ani studentem. Studia wprawdzie skończyłem niecałe 4.5 roku temu(kolejne magisterskie), ale czy w sekcji wiek wpisze "coś czy nie to moja sprawa.
5. Uprzejmie proszę o miłe zachowanie i nie hejtowanie, a także o nie wykorzystywanie anonimowości dla własnych celów.
6. W przypadku pytań proszę o merytoryczną odpowiedź.
Poniżej zadam pytanie i liczę na odpowiedź:
Czy ktoś zauważył na IP11 problemy z działaniem po instalacji najnowszej wersji oprogramowania?
Przepraszam moderatorów za wybrnięcie poza rejony tematu.
Napisano 13 października 2022 - 16:02
Czy takie incydenty pojawiały się w poprzednich wersjach systemu przez kilka miesięcy od oficjalnego wydania? Czy to świadczy-Twoim zdaniem- o tym, że Apple wcale nie jest taką dobrą firmą? Można było instalować bety przed wrześniową oficjalną premierą systemu.Ktoś ma informacje czy błędy z nowym systemem pojawiają/ły się niezależnie od instalacji beta wersji? Rozumiem, że kupiłeś najnowszy telefon z nadgryzionym jabłkiem, ale czy takie "buble" zadecydują o tym, że w przyszłości zrezygnujesz z kupna Iphone'a czy nawet wyboru całego ekosystemu?
Ale dlaczego zaraz bubel? Jak już wcześniej kilkakrotnie pisałem, jestem zadowolony z 14. pro max. W moim przypadku nie było dotychczas żadnych problemów z płynnością działania ios 16. I w sumie dziwiłem się tym wszystkim trudnościom, jakie napotykali inni. To, co się wydarzyło w nocy, traktuję jako jednorazowy przypadek - zwłaszcza, że wcześniej nie miałem takich abberacji. Poza tym to „tylko” elektronika i ma prawo czasem „zwariować”. Używałem i zdarza mi się używać wciąż jeszcze androida i tam też bywały i bywają różne błędy. Jak na moje doświadczenie z ios jestem bardzo zadowolony z tego systemu i nie widzę powodu do zaprzestania kupowania sprzętów Apple.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że ktoś może mieć inną opinię. Zwłaszcza, jeśli doznaje takich problemów z nowym nabytkiem, jak choćby Robert Nawrowski (o czym wspominał w swojej recenzji).
- gadzeciarz_z_rozsadku lubi to
Napisano 13 października 2022 - 20:13
Czy ktoś zauważył na IP11 problemy z działaniem po instalacji najnowszej wersji oprogramowania?
To nie jest dział do zadawania pytań.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 14 października 2022 - 05:33
(…) Zobaczę również jak będzie działać "wykrywanie czystej energii' i czy ta funkcja będzie rozszerzana w przyszłości. Odnawialne źródła energii biorą się z paneli fotowoltaicznych. Kiedyś Lg stworzyło smartfon z takim panelkiem na pleckach. Czy MagSafe w przyszłości będzie fotowoltaiczką? Hmm... tego nie wiem. Ale na pewno będzie za drogi, aby dodawać do zestawu.
Wszak sytuacja na świecie może nie pozwalać na takie rzeczy, ale najprawdopodobniej "cięcie kosztów".
Ale to „ładowanie czystą energią”, to na razie tylko w Stanach.
Napisano 18 października 2022 - 10:34
Kompletnie zwariowali z wypuszczaniem takich informacji miesiąc po udostępnieniu szerokiemu gronu odbiorców obecnej wersji systemu.
https://onetech.pl/i...cje-wiadomosci/
Z jednej strony informacja, która może okazać się prawdziwa, ale z drugiej jakoś nie dowierzam wiadomości podanej rok przed wypuszczenie IOS 17. ROK!
Czy świat przyśpieszył w dziedzinie rozprzestrzeniających się FAKE NEWSÓW? To zastanawiające....
"...i nie tylko". Możliwe, natomiast Apple jest na etapie(powinno to być dla firmy priorytetem) załatać problemy w iOS 16. Czy ktoś zauważył samoistne włączenie się aplikacji zegara(fabrycznej) przy używaniu innej(Sports Tracker) w jedenastce?
Napisano 18 października 2022 - 10:37
Prosiłem: nie zadawaj konkretnych pytań o konkretne rzeczy, które Ci nie działają. Od tego są odpowiednie działy.
Napisano 18 października 2022 - 14:32
Czy świat przyśpieszył w dziedzinie rozprzestrzeniających się FAKE NEWSÓW? To zastanawiające....
Zastanawiające? Pozwól, że Ci to wytłumaczę na przykładzie. Fake newsy mają się tak dobrze dzięki rzeszy ludzi, którzy je rozprzestrzeniają. Na przykład, gdyby nie Ty, nigdy bym się o tym konkretnym nie dowiedział. I nie byłaby to żadna strata.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 18 października 2022 - 14:34
- 5b46927ee6 i gadzeciarz_z_rozsadku lubią to
Napisano 18 października 2022 - 16:20
Zastanawiające? Pozwól, że Ci to wytłumaczę na przykładzie. Fake newsy mają się tak dobrze dzięki rzeszy ludzi, którzy je rozprzestrzeniają. Na przykład, gdyby nie Ty, nigdy bym się o tym konkretnym nie dowiedział. I nie byłaby to żadna strata.
Fakt. Najbardziej boli to, że nie ma tu za co przepraszać.
Napisano 23 października 2022 - 15:55
W każdym razie nie gram teraz, filmów nie oglądam, muzy nie słucham, zwyczajnie tylko serfuję od 20 minut po necie. I już (zbyt) wysoka temperatura???
Napisano 24 października 2022 - 18:16
Napisano 24 października 2022 - 18:36
- gadzeciarz_z_rozsadku lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych