przesiadka z Iphona X na…?
Napisano 15 sierpnia 2022 - 12:04
Pisze z prośbą o poradę. Aktualnie jestem posiadaczem Iphona X, używam go już troszkę ponad 3 lata i uznałem ze to czas na zmiane. Problemem teraz jest wybór nowego modelu, zastanawiam sie nad Iphone 13 Pro albo Iphone 14 Pro. Jeśli chodzi o fundusze, z odlozyonych pieniedzy jestem w stanie sobie pozwolic na oba modele (choc szacowana cena 14pro lekko powala). Zastanawiam sie jedynie, który będzie lepszy i lepiej mi posłuży. Na telefonie dziennie spędzam około 6 godzin, głównie korzystam z social mediów, z kalendarza czy rozmawiam, więc nie wymagam od telefonu niewiadomo jakich zdjęć czy super wytrzymałej baterii, bo i tak zawsze ladowarke mam obok siebie. Chcialbym po prostu aby ten telefon posłużył mi dobrze, przedewszystkim długo i chodził tak samo szybko za 3 lata. Proszę o waszą poradę, ktory telefon wy byście wybrali będąc na moim miejscu?
Napisano 15 sierpnia 2022 - 12:30
To trochę wróżenie z fusów. Najlepiej poczekać na wrześniowe keynote Apple i wtedy zdecydować. Wiadomo, że 14 Pro posłuży dłużej, będzie mieć lepszy ekran, brak notcha, itp.
Z prostej analizy wynika, że jeśli cena Air M1 wzrosła z 5200 do 5800, to jest to absolutnie minimum za 14 Pro, a jeżeli dodatkowo podniosą cenę o te 100 czy 150$, to należy się spodziewać wydatku powyżej 6 tysięcy.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 15 sierpnia 2022 - 14:14
iPhone 15 Pro
Napisano 15 sierpnia 2022 - 14:39
Ale jak kamery nie są krytyczne do dlaczego pro? Może zwykła 14?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych