Po zainstalowaniu esim nie mam roamingu danych w smartfonie. Funkcja rozmów tel przez zegarek działa tylko w Polsce, natomiast w roamingu ta funkcja nie działa, a co najbardziej dokuczliwe nie mam roamingu danych w smartfonie. Po wielokrotnych konsultacjach z telekomem i Apple problem wciąż nierozwiązany.

Apple Watch 7 cellular brak roamingu (T-Mobile)
Napisano 30 maja 2022 - 22:28
Napisano 30 maja 2022 - 22:58
W zegarku roaming nie działa. Jest to opisane w artykułach wsparcia. Niezależnie od tego, czy mówimy o rozmowach, wiadomościach czy internecie.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 31 maja 2022 - 20:46
....a co najbardziej dokuczliwe nie mam roamingu danych w smartfonie....
Napisano 31 maja 2022 - 20:54
No dobrze, ale głównym problemem jest Apple Watch. Ostatecznie jesteśmy w dziale o nim.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 01 czerwca 2022 - 05:39
Czy inni użytkownicy zegarka mieli taki problem z roamingiem danych w sieci T-Mobile i jak go rozwiązali?
Napisano 01 czerwca 2022 - 06:41
Napisano 06 czerwca 2022 - 09:44
Mam T-mobile. Mam AW. Jestem pesymistą, bo jak podróżowałem za granicę to nawet nie próbowałem używać AW solo, bez telefonu skoro wiedziałem, że roaming w ZEGARKU nie jest obsługiwany. Natomiast w telefonie roaming działał znakomicie i zegarek miał dostęp do danych przez kontakt z telefonem.
Dziękuję za wiadomość.
Masz w T-mobile konto firmowe/korporacyjne czy prywatne? Używasz multisim, nie esim, tak?
Napisano 07 czerwca 2022 - 06:52
Konto mam z oferty dla małych firm. Używam do zegarka e-sim do zegarka (ten sam numer co w telefonie), a nie oddzielnego e-sim.
Napisano 27 stycznia 2023 - 04:59
Czy inni użytkownicy zegarka mieli taki problem z roamingiem danych w sieci T-Mobile i jak go rozwiązali?
Dzień dobry , Ja mieszkam w Holandi i jak jade do Belgi czy Niemiec nawet w Polsce Roaming nie dział w Apple Watch , jest to spowodowane brakiem umowy miedzy operatorami tylko w swoim kraju dział roaming e-sim , pytałem u swojego operatora i u innych w danym kraju pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych