Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nieaktualne certyfikaty stron internetowych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 24 maja 2022 - 08:32

Mam komputerek z 2009 r.  z zainstalowanym El Capitan. Nie da się oficjalnie zrobić upgrade do wyższej wersji MacOS. Nieoficjalnie się niby da, ale wariuje zarządzanie energią (bateria, usypianie, wybudzanie) a także temperaturami (próbowałem zewnętrznych aplikacji, ale nie spełniły oczekiwań).

Ma moim MacBooku prawie wszystko działa jak trzeba. Biorę poprawkę, że muszę używać starszych wersji programów. 

Mam jednak duży problem z przeglądarkami internetowymi. Zarówno Safari, jak i Chrome przy większości stron wyświetlają monity typu: "strona niebezpieczna", "nieaktualne certyfikaty", "dostawca certyfikatu nie jest zaufany". To uciążliwe na maxa.

Czy jest na to jakiś sposób poza instalacją innego systemu operacyjnego (Linux, Windows)?

Znalazłem skuteczne rozwiązanie i postanowiłem podzielić się nim:

Update Certificates in Older macOS - LogiWiki

Użytkownik Śfierzyk edytował ten post 24 maja 2022 - 09:43

• Gregory lubi to

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 175 postów

Napisano 24 maja 2022 - 08:50

Mając dostęp do nowszego Maca/nowszego macOS, o tak: https://apple.stacke...-os-e-g-el-capi

• Kwiatki lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych