Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podłączenie telefonu z Androidem do komputera z macOS.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 LeonWolf

LeonWolf
  • 94 postów

Napisano 11 kwietnia 2022 - 10:40

Witam,

Chciałem podłączyć telefon z Androidem do maca i przesłać pliki.

Na telefonie po podłączeniu kabla kliknąłem w zakładce ładowanie na 'przesyłanie danych', na Windowsie w tym momencie pokazuje się nowy dysk z zawartością telefonu, ale na macu nic się nie dzieje.

Mam

Komputer: Mac mini M1 z macOS 12.3.1

Telefon: Google Pixel 2 XL z Android 11

Proszę o pomoc.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 11 kwietnia 2022 - 11:04

To jest pytanie do działu Software. Tak średnio mam pomysł, gdzie przenieść, ale w sumie chyba 'Programy' będą najlepszą opcją, bo to się _chyba_ robi jakimś softem zewnętrznym.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 kreyzoll

kreyzoll
  • 9 postów

Napisano 12 kwietnia 2022 - 08:40

Witam,

Chciałem podłączyć telefon z Androidem do maca i przesłać pliki.

Na telefonie po podłączeniu kabla kliknąłem w zakładce ładowanie na 'przesyłanie danych', na Windowsie w tym momencie pokazuje się nowy dysk z zawartością telefonu, ale na macu nic się nie dzieje.

Mam

Komputer: Mac mini M1 z macOS 12.3.1

Telefon: Google Pixel 2 XL z Android 11

Proszę o pomoc.

Cześć,

Jest darmowa aplikacja Android File Transfer. Działa ze wszystkimi Androidami. Info jest tu:

https://support.google.com/pixelphone/answer/2840804?hl=pl#zippy=%2Ckomputer-mac

Do niektórych marek telefonów, producent też przewidział swój program w wersji na MacOS, ma tak np. Huawei - HiSuite for Mac i to daje więcej możliwości, ale nie wiem, czy jest taka aplikacja dla Pixeli

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych