Witajcie, mam "applowskie" konto mailowe. Wiadomości, które dostaje na ten adres e-mail zaraz po odczytaniu na iMac zostają również odczytane na iPhonie - chyba oczywiste i logiczne. Aczkolwiek w obu urządzeniach mam połączone służbowe, zewnętrzne konto mail IMAP (prywatny serwer, żadne Google itp) i tutaj pojawia się mój problem. Zewnętrzny mail jest mailem, które obsługuje w pracy i dostając po X maili dziennie i odczytując jest na iMac..są nieodczytane na iPhone i odwrotnie. troszkę to mnie irytuje i przeszkadza. Czy orientujecie się jak zrobić "synchronizacje odczytania" żeby po przeczytaniu maila był on zaznaczony jako odczytany na wszystkich urządzeniach?
Pozdrawiam
Apple mail synchronizacja - odczytane/nieodczytane na iMac i iPhone
Napisano 29 marca 2022 - 10:35
Napisano 29 marca 2022 - 10:48
A jak ręcznie odświeżysz po przeczytaniu na jednym urządzeniu i następnie ręcznie odświeżysz na drugim to się synchronizuje czy nie?
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 29 marca 2022 - 10:55
Niestety, odświeżanie tutaj nie pomaga. Muszę ręcznie odczytywać te same maile co odczytywałem na innym urządzeniu.
Napisano 29 marca 2022 - 11:07
A jeśli odczytasz na przykład na iMacu (i odświeżysz ręcznie), to czy na serwerze jest widoczna ta zmiana?
Napisano 29 marca 2022 - 11:44
Po dostaniu wiadomości:
Jeśli odczytam nową wiadomość na Maku w aplikacji mail to na serwerze dalej jest jako nieodczytana i tak samo na iPhone.
Jeśli odczytam nową wiadomość na iPhonie w aplikacji mail to na serwerze jest odczytana, ale na Maku jest jako nieprzeczytane.
Drogą dedukcji rozumiem, że coś mam nie tak w aplikacji mail na maku, skoro nie pobiera informacji o stanie wiadomości (czy przeczytania, czy nie) oraz z wysyłką takich samych informacji na serwer.
Napisano 29 marca 2022 - 12:03
Napisano 29 marca 2022 - 12:10
I jesteś pewien, że to jest ustawione na IMAP, nie POP3? Bo wygląda totalnie jak POP3.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych