kupiłam miejsce w icloud lecz go nadal brakuje
Napisano 20 marca 2022 - 11:40
Napisano 20 marca 2022 - 12:27
Zwolnić miejsce. iCloud nie ma nic wspólnego z tą sprawą, to jest miejsce na dane - obrazki, dokumenty, takie tam. Aplikacje instalują się nadal w lokalnej pamięci telefonu, w niej też są zapisywane wszelkiej maści filmy z VOD ściągnięte do offline i inne takie. Zobacz, co Ci zużywa i poczyść.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 20 marca 2022 - 12:50
czy backup ma coś z tym wspólnego?
Napisano 20 marca 2022 - 13:42
Musisz sobie włączyć optymalizację pamięci dla zdjęć. W ustawieniach zdjęć jest odpowiednia opcja (tam, gdzie jest zużycie pamięci na iPhonie też to resztą powinno wyskoczyć).
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 20 marca 2022 - 14:00
Musisz sobie włączyć optymalizację pamięci dla zdjęć. W ustawieniach zdjęć jest odpowiednia opcja (tam, gdzie jest zużycie pamięci na iPhonie też to resztą powinno wyskoczyć).
mam włączone to
Napisano 20 marca 2022 - 14:54
1. Jaki jest status uaktualnień zdjęć iCloud (można znaleźć przewijając na sam dół listy zdjęć w aplikacji Zdjęcia)?
2. Ile wolnego miejsca jest na urządzeniu?
Napisano 20 marca 2022 - 15:51
2. na iphonie zajętego miejsca jest 62,8gb na 64gb, a na icloud zajęte jest 30,3gb na 200gb
Napisano 20 marca 2022 - 16:19
Bardzo mało wolnego. Ja bym skasował trochę rzeczy, żeby system miał gdzie „oddychać”. A następnie zostawił urządzenie na jakiś czas, podpięte do prądu i Wi-Fi, żeby przemieliło sobie wszystko i zwolniło miejsce.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych