Cześć.
Temat był poruszany kilkukrotnie na przestrzeni kilku lat i raczej nikt chyba nigdy nie znalazł rozwiązania... Ale spróbować warto.
Tak więc...
Kupiłem 13 pro, przywróciłem sobie wszystko z iCloud i po całej konfiguracji zacząłem otrzymywać powiadomienia typu mail, sms itd.
Ku mojemu zdziweniu i kilku już telefonach apple za sobą od razu zauważyłem, że jest coś nie tak, a mianowicie dźwięki wspomnianych powiadomień brzmią dość cicho.
Mógł bym to porównać do tego jak zachowuje się telefon gdy mamy włączoną opcję, że gdy na niego patrzymy i ktoś do nas dzwoni, to robi to znacznie ciszej.
Co do tej pory zrobiłem:
Zresetowałam go do ustawień fabrycznych z zachowaniem danych prywatnych, następnie wykonałem reset twardy, czyli kompletnie od nowa skonfigurowałem telefon, zainstalowałem aktualizacje z poziomu telefonu, następnie także aktualizowałem telefon przez Mac'a, bo pokazywał komunikat przy podłączeniu, że z poprzednią niby było coś nie ok. Problem nie ustąpił.
Porównywałem dźwięk z telefonami rodziców, swoich dzieci i żony, we wszystkich próbach wstępnie w menu opcji głośności wszystko jest tak samo, ale gdy tylko ustawie dany dźwięk jako powiadomienie i odłożę telefon, to po otrzymaniu danego powiadomienia drogą "naturalną" znów jest tak dziwnie cicho. Poddałem się i dlatego piszę tutaj.
Na dworze w kieszeni gdy otrzymuje sms, to gdyby nie wibracja, chyba bym nie był świadomy, że coś otrzymałem.
Zauważyłem także, że gdy odtwarzam standardowy dźwięk sms "UWAGA" ale w sekcji ustawień DZWONEK, to jest mega głośno, zaś gdy przejdę i odtworzę ten sam dźwięk w sekcji SMS/MMS, to jest już znacznie ciszej.
Dzwoniłem nawet na infolinie