Bogiem a prawdą nie jestem pewien, czy to pytanie powinienem zadawać tutaj, czy raczej w dziale dotyczącym systemu operacyjnego… Jeśli to drugie - proszę Administrację o sygnał, zaraz się poprawię.
Używam MagicMouse 2, którą - jak wiadomo - raz na jakiś czas trzeba naładować, a w czasie ładowania - jak wiadomo - dzięki genialnie umieszczonemu gniazdku ładownia używać się jej nie da...
System informuje mnie o tym, że bateria myszki jest rozładowana, bardzo późno - w momencie, kiedy stan naładowania wynosi 2%. To oczywiście starcza jeszcze na jakiś czas, ale jeśli mam przed sobą cały dzień pracy, to już nie. Czy jest jakakolwiek możliwość, żeby zmienić moment tego komunikatu? Gdybym dostawał go w momencie, kiedy poziom naładowania spada - powiedzmy - poniżej 10%, to wiedziałbym, że dziś jeszcze mogę normalnie pracować, ale wieczorem muszę podłączyć mysz do ładowania, żeby była gotowa na jutro.
Niestety, nie znajduję takiej opcji ani w ustawieniach myszy w Preferencjach Systemowych, ani nigdzie indziej. Nie znajduję także możliwości (a wydaje mi się, że kiedyś taka była?), żeby poziom naładowania baterii myszy był widoczny na pasku menu.
Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie…
Mac Mini jak w podpisie, Catalina (10.15.7)
Edited by janhalb, 15 February 2022 - 11:57.