Witam, poszukuję klawiatury oraz myszki bluetooth (bez zewnetrznego odbiornika), tak do 200zł. Niestety obecnie, nie stać mnie, abym mógł sobie pozwolić na zakup klawiatury i myszki od Apple. Tak więc, czy ktoś używa takich akcesoriów, i mógłby polecić?

[Klawiatura+Mysz Bluetooth] Jaka najlepsza za niską kwotę do Macbooka Pro?
Napisano 11 lutego 2022 - 06:45
Macbook Pro M1| iPhone XS 64GB
Napisano 11 lutego 2022 - 07:03
Napisano 11 lutego 2022 - 12:16
Raczej coś z dongiem USB. Tanie BT to zło - przerobiłem kilka - zasypia, nie budzi się, gubi itd. Jak możesz poświęcić gniazdko USB to masz większe szanse na sukces.
Napisano 11 lutego 2022 - 13:37
Napisano 11 lutego 2022 - 17:44
Ja miałem 'jakąś' mysz z MM za 49 (albo 69, ogólnie tego typu śrubki) i było, jak pisali przedpiścy, zarówno na moim macu, jak i na windowsie żony (co odrzuca tezę, że to 'wina tych dziwnych maków'). Kupiliśmy sobie MX Master 3 oboje i jesteśmy ultra zadowoleni - ale to już zupełnie inne pieniądze. Może jakiś tańszy logitech?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 11 lutego 2022 - 17:46
To polecam MX Keys mini - jest super - i klawisze i działanie. Mysz mam Logitech M720 i też się sprawdza, choć większość czasu używam Magic Trackpad 1. Są jednak prace w których wolę mysz. Też mam M1 (air). Mam też logitecha K480 - tańszy, BT działa bez zastrzeżeń, ale klawisze są beznadziejne. Wydaje mi się, że łatwiej trafić z tanią myszą niż z tanią klawiaturą.
Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 11 lutego 2022 - 17:47
Napisano 11 lutego 2022 - 17:48
Ja akurat co do klawiatury się niezbyt mogę wypowiedzieć, bo jestem z tych dziwaków używających mechanicznych, a to - znowu - zupełnie inne pieniądze niż OP chce. Chociaż przedtem bardzo lubiłem A1314 od Apple, jakoś po taniości na Amazonie czy innym allegro kupiłem.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 12 lutego 2022 - 05:34
Ja akurat co do klawiatury się niezbyt mogę wypowiedzieć, bo jestem z tych dziwaków używających mechanicznych, a to - znowu - zupełnie inne pieniądze niż OP chce. Chociaż przedtem bardzo lubiłem A1314 od Apple, jakoś po taniości na Amazonie czy innym allegro kupiłem.
Ale mechaniczne, są na razie po za moim zasięgiem cenowym. Chodzi mi o to, by nie używać klawiatury z macbooka i gładzika (jestem przewrażliwiony).
Napisano 12 lutego 2022 - 09:46
Używam od wielu lat akcesoriów bez nanoodbiornika, ale jak koledzy wyżej napisali, ich cena przekracza założony przez Ciebie budżet.Witam, poszukuję klawiatury oraz myszki bluetooth (bez zewnetrznego odbiornika), tak do 200zł. Niestety obecnie, nie stać mnie, abym mógł sobie pozwolić na zakup klawiatury i myszki od Apple. Tak więc, czy ktoś używa takich akcesoriów, i mógłby polecić?
Znalazłam jednak coś takiego, możesz zakupić przez Internet i po sprawdzeniu, podjąć decyzję o ewentualnym zwrocie;
1. MYSZKA: Microsoft Modern Mobile Mouse Bluetooth (Czarny) 119 PLN
https://www.x-kom.pl...rny.html#Opinie
2. KLAWIATURA : Klawiatura MICROSOFT All-In-One Media Keyboard N9Z-00022, 168,00 PLN. https://www.mediaexp...egaApgLEALw_wcB
Napisano 12 lutego 2022 - 19:35
Używam od wielu lat akcesoriów bez nanoodbiornika, ale jak koledzy wyżej napisali, ich cena przekracza założony przez Ciebie budżet.
Znalazłam jednak coś takiego, możesz zakupić przez Internet i po sprawdzeniu, podjąć decyzję o ewentualnym zwrocie;
1. MYSZKA: Microsoft Modern Mobile Mouse Bluetooth (Czarny) 119 PLN
https://www.x-kom.pl...rny.html#Opinie
2. KLAWIATURA : Klawiatura MICROSOFT All-In-One Media Keyboard N9Z-00022, 168,00 PLN. https://www.mediaexp...egaApgLEALw_wcB
A to działa w ogóle z Macbookiem?
Napisano 12 lutego 2022 - 19:41
Zasadniczo każda mysz i klawiatura powinny działać. Aczkolwiek korzystanie z pecetowej klawiatury na Macu ciężko nazwać przyjemnym doświadczeniem.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 15 lutego 2022 - 15:02
W tej cenie kupisz na wish.com albo aliexpressie, sam taki chiński wynalazek posiadam i działa, musisz być świadomy, ze nie będziesz miał usypiania.
Poszukaj ewentualnie oryginalnych używek, ale tych białych akrylowych.
Użytkownik BlueBook edytował ten post 15 lutego 2022 - 15:15
MacPro3,1-2 x Q.Core 2.8GHz/RAM-32GB/SSD480GB/R9-380-2GB/El Capitan---MBP-MID2009-2.66GHz/RAM-8GB/SSD240GB-El Capitan/128GB-Windows10/9400M+9600M GT
iPhone 11 128GB
Napisano 17 lutego 2022 - 22:20
Używam z moim MBP M1 z powodzeniem klawiaturę Logitech M380, niestety u polskich dystrybutorów jest tylko w układzie klawiatury ISO (Enter odwrócone L), a nie ANSI (płaski Enter), dlatego kupiłem od kogoś nową na Allegro z Chin i do tego nową mysz Logitech M350 Pebble. Łącznie zamknęło się kwotą z 200 PLN.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych