Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zaginione notatki iCloud

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kovhnir

Kovhnir
  • 2 posts

Posted 08 October 2021 - 16:09

Witam wszystkich,

Jeśli piszę w złym miejscu to przepraszam, ale jestem nowy na forum, a do tego sfrustrowany sytuacją, bo to bardzo ważne dla mnie notatki.

Problem jak w temacie, zagubione notatki, ale oczywiście zrobiłem research zanim napisałem post i nic z tego mi nie pomogło.

Wczoraj kupiłem nowego MacBooka Air M1 2020 i oczywiście połączyłem go ze swoim Apple ID pod którym mam iPhone 12 i iPad Pro 2020 11". 
Dziś zauważyłem, że zniknęły notatki, które były zapisane na iCloud.

Możliwe, że podczas synchronizacji gdzieś się usunęły?

Próbowałem różnych backupów, odzyskiwanie na iCloud i nic.
Przejrzałem całego iCloud w nadziei, że gdzieś się zawieruszyły.

Notatki przepadły. Co dziwne tylko notatki. Zdjęcia, wideo i kontakty wszystko jest. 
Próbowałem też FoneLab do odzyskiwania.

Również bezskutecznie.

Dodam, że iPhone 12 był moim głównym urządzeniem na którym tworzyłem zapisy, bezpośrednio w folderze "iCloud --> Notatki"

Czy ktoś miał podobny problem?
Czy istnieje jakaś szansa, że gdzieś to wszystko jest?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 08 October 2021 - 16:12

A nie ma ich w Recently Deleted?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Kovhnir

Kovhnir
  • 2 posts

Posted 08 October 2021 - 16:14

A nie ma ich w Recently Deleted?

Nie ma. Nie było nawet folderu "Ostatnio usunięte", tak jakby folder się "wyzerował".

#4 plnt

plnt
  • 58 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 11 October 2021 - 11:55

Mój znajomy miał podobny problem. Nowy komputer został dołączony do konta Apple ID. Algorytm iCloud uznał, że jest to urządzenie nadrzędne i zsynchronizował do niego Notatki na wszystkich innych urządzeniach, czyli wykasował je. Po prostu zniknęły. Żadne metody odzyskiwania nie przyniosły rezultatu. Wszystkie inne elementy iCloud zsynchronizowały się poprawnie. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users