Tryb skupienia-Nie przeszkadzać nie działa prawidłowo [iPhone 13 Pro iOS 15]
Napisano 07 października 2021 - 13:47
Dotychczas miałem iP bez Face ID, więc zastanawiam się czy działanie tego trybu jest zakeżne od faktu, że akurat patrzę w tym czasie na zablokowany ekran telefonu?
Napisano 07 października 2021 - 17:21
A masz włączone przepuszczanie za drugą próbą - może ktoś się tak dobija? Poza listą wyjątków jest "Also Allow" i tam są wyjątki grupowe oraz możliwość wpuszczania przy drugiej próbie.
Napisano 21 października 2021 - 10:50
Podłączę się do tego tematu bo również mam problem z trybem skupienia (iPhone 13 mini iOS 15). Jak włączam tryb „nie przeszkadzać” z poziomu centrum sterowania to jest opcja „włącz dopóki jestem tutaj”. Powinno to chyba działać na zasadzie, ze jak opuszczam dana lokalizacje (np dom) to funkcja nie przeszkadzać powinna się wyłączać. Tak się nie dzieje. W trybie nie przeszkadzać zmienia się ciagle moja lokalizacja jak opuszczę miejsce w którym ją aktywowałem ale nie wyłącza tego trybu.
Napisano 15 października 2022 - 05:40
Napisano 15 października 2022 - 10:44
Jeśli chodzi o tryby skupienia to nie pomogę bo nie używam ale w ustawieniach-dźwięki i haptyka masz opcję "używaj haptyki w trybie cichym" i jak to wyłączysz to po przesunięciu suwaczka z boku telefonu w dół nie powinieneś mieć wibracji w momencie przychodzących powiadomień.
Napisano 15 października 2022 - 11:12
Iphone 15 Pro Max / MacBook Pro 2022 / Apple Watch Ultra / AirPods Pro 2 gen.
Napisano 15 października 2022 - 12:10
O, nie wiedziałem. Dzięki!Jeśli chodzi o tryby skupienia to nie pomogę bo nie używam ale w ustawieniach-dźwięki i haptyka masz opcję "używaj haptyki w trybie cichym" i jak to wyłączysz to po przesunięciu suwaczka z boku telefonu w dół nie powinieneś mieć wibracji w momencie przychodzących powiadomień.
Trudno powiedzieć, bo dopiero jedna osoba do mnie dzwoniła. Ale później próbowałem różnych ustawień dzwoniąc do siebie kilka razy z telefonu mojej partnerki (mam ją w ulubionych, ale opcję tę dopuszczania wyjątków, np. ulubione, w trybie wyłączyłem). No i za każdym razem słyszę przychodzące połączenie.Słyszysz wszystkie połączenia czy tylko jakieś losowe ?
Użytkownik sheepysheep edytował ten post 15 października 2022 - 12:10
Napisano 15 października 2022 - 14:42
iPhone 15, iPhone 13 Pro, iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE 2016
Napisano 15 października 2022 - 15:33
Jeśli ktoś do Ciebie dzwoni ponownie w przeciągu 3 minut od poprzedniego połączenia, to takie połączenie będzie dopuszczone. Zobacz, czy ktoś nie dzwonił do Ciebie minutę wcześniej. Ta funkcja jest oczywiście możliwa do wyłączenia.O, nie wiedziałem. Dzięki!
Trudno powiedzieć, bo dopiero jedna osoba do mnie dzwoniła. Ale później próbowałem różnych ustawień
dzwoniąc do siebie kilka razy z telefonu mojej partnerki (mam ją w ulubionych, ale opcję tę dopuszczania wyjątków, np. ulubione, w trybie wyłączyłem). No i za każdym razem słyszę przychodzące połączenie.
Załączone pliki
Użytkownik slaweuszek edytował ten post 15 października 2022 - 15:50
Iphone 15 Pro Max / MacBook Pro 2022 / Apple Watch Ultra / AirPods Pro 2 gen.
Napisano 15 października 2022 - 15:51
Ja na 13Pro mam włączony tryb nie przeszkadzać z automatu od 22:30 do 5:00 i generalnie w tym trybie jedyne co wydaje dźwięk to poranny budzik. Zero telefonów, powiadomień itp.
Może spróbuję z tym automatycznym harmonogramem.
Napisano 15 października 2022 - 18:27
iPhone 15, iPhone 13 Pro, iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE 2016
Napisano 16 października 2022 - 04:37

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych