Panowie jak to jest z tą dostępnością iPhone w innych sklepach? To mój pierwszy sprzęt Apple, zamówiłem w x-kom i mam podaną datę 17.10.2021 aczkolwiek sklep rzuca tą datą w innych miejscach. Czy to oznacza, że Apple realizuje najpierw swoje zamówienia, a egzemplarze do sklepów wysyła w późniejszym terminie? Czy nie byłoby to oszustwo ze strony sklepu nazywać to w takim wypadku przedsprzedażą?
Dlaczego oszustwo? Na stronie Apple przedsprzedaż i na chwile obecną dostępność to już prawie koniec października. Jest pula iPhonów które się sprzedają, w pierwszych minutach/godzinach szło kupić tak żeby doszło na 24.09 a później już terminy były co raz bardziej odległe.
Mogłeś poczekać w takim razie na dostępność w sklepach. Każdy sklep ma swoje stany magazynowe i da nich robi przedsprzedaż. Ja kupiłem na Apple.pl z dostawa na 24.09 i dodatkowo druga sztukę z mediaexpert. W zeszłym roku w dniu premiery pierwsza sztukę otrzymałem w mediaexpert a później drugą z Apple. W tym toku może uda się obie dostać w dniu premiery. Z Apple na pewno a z mediaexpert zobaczymy, ale szansa jest bo złożone zamówienie o 14.01
Użytkownik EMU edytował ten post 19 września 2021 - 18:20