Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 13/13 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

#276 Cukierek

Cukierek
  • 73 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:03

Żeby jeszcze tylko w odpowiedniego wcelować :D

Byle miał Maxa, kolor i specyfikacja już mi obojętne na ten moment xD

#277 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:07

Będę jutro witał tego sympatycznego pana w brązowym kombinezonie chlebem i solą. :D

 iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2

#278 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:09

Byle miał Maxa, kolor i specyfikacja już mi obojętne na ten moment xD

Nie no, minimum 256 GB przecież ;)

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#279 pimik

pimik
  • 39 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:11

U mnie również wysyłka z Kolonii poszła już. Godzina dostawy 12-16 dobrze ze mam telefon do kuriera

#280 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:15

Ale Wam precyzyjnie podaje czas dostawy. U mnie do końca dnia chcą się wyrobić. „Cudownie”.

#281 Cukierek

Cukierek
  • 73 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:16

U mnie zapowiadają 10-14, to teraz jeszcze L4 wziąć w robocie i gitarka :D 

#282 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:19

Ale Wam precyzyjnie podaje czas dostawy. U mnie do końca dnia chcą się wyrobić. „Cudownie”.

Właśnie też jestem zdziwiony jaki profesjonalny „customer experience”. :D Nie przypominam sobie żeby UPS tak dokładnie czas podawało w mojej mieścinie.

 iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2

#283 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2021 - 20:22

To tak kompletnie nie działa :P Te godziny są podane orientacyjnie na podstawie poprzednich dostaw i wcale nie są obligatoryjne. Ja dostaję dużo zagranicznych przesyłek i akurat UPS powiedzmy dostarcza najczęściej między 10 a 13 (etui tydzień temu przyszło koło 10), ale w ubiegłym roku kurier zawitał i o 18 czy 19, w każdym razie było już ciemno.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#284 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:27

To tak kompletnie nie działa :P Te godziny są podane orientacyjnie na podstawie poprzednich dostaw i wcale nie są obligatoryjne. Ja dostaję dużo zagranicznych przesyłek i akurat UPS powiedzmy dostarcza najczęściej między 10 a 13 (etui tydzień temu przyszło koło 10), ale w ubiegłym roku kurier zawitał i o 18 czy 19, w każdym razie było już ciemno.

Jasne, że tak. Ja akurat wiem mniej więcej w jakich godzinach przyjeżdża która firma kurierska. UPS jest najczęściej koło pory obiadowej, DHL zawsze raczej po południu. DPD przeważnie rano. Ale jest tez jakaś jedna firma rzadko spotykana która przyjeżdża pod wieczór.

Na codzien, bo w sezonie np. świątecznym to wgl jest chaos i kurierzy dzwonią nawet o 20:00 jak mają sajgon.

#285 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2021 - 20:37

Mój rekord to kurier DHL (krajowy, nie zagraniczny, oni mają raczej oddzielnych do tego i do tego) chyba około 21, i to raczej była jesień, a nie sezon świąteczny.

Ogólnie to zależy od regionu, ja np. zamówiłem do Nowego Sącza. W DHL przesyłka przylatuje do Katowic, potem z Katowic jedzie do Małopolski i dalej, przez co kurier praktycznie nigdy nie jest przed 15 (samo wydanie do doręczenia to mniej więcej 10-11). Ale już do Warszawy jest inaczej, tam kurier DHL potrafi zapukać i o 10-12.

W UPS mam nadzieję, że będzie jutro wcześniej, jak pisałem, tydzień temu etui od Apple było trochę po 10.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#286 bartekpolska

bartekpolska
  • 77 postów

Napisano 23 września 2021 - 20:47

Ja mam numer telefonu do kuriera ups i mogę go złapać na mieście jeśli będzie ciśnienie.

Pamiętajcie zeby kurierowi zostawić porządny napiwek ;)

#287 arcoss

arcoss
  • 97 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:02

Drama ma już 12 stron... Zjadłem cały popcorn a napięcie sięga zenitu... Będzie, nie będzie, będzie pod południu, po obiedzie, przed śniadaniem, południem, po pracy, przed 14.00, wysłali, nie wysłali, co u Ciebie w trackingu...

• 5b46927ee6 lubi to

 Mac Mini 2020 i7/16GB/256GB * DELL U3415W *  MacBook Air M1 16GB/512GB *  iPhone 12 Pro *  iPad Pro 11' (2020) *  iWatch 6 SteelSeries *  AirPods Pro *  Apple TV 4K *  2x HomePod Mini

#288 aravalboy

aravalboy
  • 105 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2021 - 21:07

Awww, ta kolejność jest jakaś randomowa. Zamówienie miałem potwierdzone 15 minut po starcie przedsprzedaży a dziś zmienili termin na poniedziałek. Status dalej "Przetwarzanie zamówienia"  :angry:  

#289 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:11

Drama ma już 12 stron... Zjadłem cały popcorn a napięcie sięga zenitu... Będzie, nie będzie, będzie pod południu, po obiedzie, przed śniadaniem, południem, po pracy, przed 14.00, wysłali, nie wysłali, co u Ciebie w trackingu...

Jutro od rana się tutaj spotykamy i wpisujemy miasta! Wraz z obowiązkowym pamiątkowym zdjęciem z kurierem.
  • Plumo lubi to

#290 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:28

Iutro od rana to ja się będę przygotowywał, żeby wreszcie można było zamknąć ten kuriozalny wątek :P

Zeby nie było offtopic, mój zakup przyjedzie jutro do końca dnia. Przez Was dodałem sobie tracking do zakładek, a to nawet nie iPhone, tylko iPad.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#291 Cukierek

Cukierek
  • 73 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:30

Dobra, to kto czuwa w nocy, żeby dać znać, że już w kraju przesyłki?

#292 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:31

XD

Zróbcie warty, poczytam w ramach porannej prasówki.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#293 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:41

Iutro od rana to ja się będę przygotowywał, żeby wreszcie można było zamknąć ten kuriozalny wątek :P

Zeby nie było offtopic, mój zakup przyjedzie jutro do końca dnia. Przez Was dodałem sobie tracking do zakładek, a to nawet nie iPhone, tylko iPad.

Ten wątek to dalej nic w porównaniu do zeszłorocznego. :D co to jest 12 stron kontra 86 rok temu. Czyli jakby tendencja jednak spadkowa.

#294 bartekpolska

bartekpolska
  • 77 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:53

Bo rok temu chociaż kształt iphona był inny ;)

Teraz 10 osób jest wlreconych gdzie cała reszta Polski ma to w… ale miło to się czyta :)

#295 Cukierek

Cukierek
  • 73 postów

Napisano 23 września 2021 - 21:59

Pozwól nam mieć małe radości… tak małe, jak tegoroczne zmiany w iP, ale jednak radości ;) 

#296 Tomasz Kędra

Tomasz Kędra
  • 181 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 września 2021 - 22:03

zamiast robić coś sensownego, to też czytam ten wątek:) Pamiętam na początku roku, jak się jarałem zamówieniem mbp m1 i wątek na macrumors odświeżałem chyba co 5 min, a status zamówienia i śledzenie przesyłki co 2:) Teraz nie zamawiałem przez AS, ale się jutro przejadę do media lub idream i może się uda od ręki coś kupić.

Iphone 16 Pro Max 512 tytan pustynny, MBP 13 M1 16/512 space grey, iPad Pro 2024 11, AirPods Pro gen 2, był jeszcze AW7, ale Epix gen 2 jest lepszy:)

#297 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 22:13

Bo rok temu chociaż kształt iphona był inny ;)

Teraz 10 osób jest wlreconych gdzie cała reszta Polski ma to w… ale miło to się czyta :)

Brzmisz conajmniej tak jakby iPhone XS był kolosalna różnica względem X. Albo… każdy co drugi model względem poprzedniego od 2007 roku. ;)

Ja przesiadam się z X na 13 pro, wiec owszem, dla mnie to zmiana zrywającą kapcie ze stóp. :)

#298 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 23 września 2021 - 22:14

Pozwól nam mieć małe radości… tak małe, jak tegoroczne zmiany w iP, ale jednak radości ;)

Jeśli to do mnie, to żartowałem z tym kasowaniem. Bawcie się i trzymam kicuki, żeby Wam doszły jak najszybciej.

#299 Bartkiro

Bartkiro
  • 28 postów

Napisano 23 września 2021 - 22:25

zamiast robić coś sensownego, to też czytam ten wątek:) Pamiętam na początku roku, jak się jarałem zamówieniem mbp m1 i wątek na macrumors odświeżałem chyba co 5 min, a status zamówienia i śledzenie przesyłki co 2:) Teraz nie zamawiałem przez AS, ale się jutro przejadę do media lub idream i może się uda od ręki coś kupić.

Dzisiaj media odblokował na stronie kupowanie niektórych wersji 13 m.in. pro 256gb grafiti, srebrne i złote. Ciekawi mnie czy to z powodu poznanej ilości dostarczonych jutro sztuk (mogli pozwolić sobie na przyjęcie jeszcze kilkunastu zamówień) czy zwykła chciwość i budowanie kolejki na kolejny miesiąc. Udało mi się wziąć jednego i teraz mam dylemat - liczyć, że jutro ME wyślę do mnie telefonix czy też jechać i liczyć na szczęśliwy traf.

#300 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 23 września 2021 - 22:31

Dzisiaj media odblokował na stronie kupowanie niektórych wersji 13 m.in. pro 256gb grafiti, srebrne i złote. Ciekawi mnie czy to z powodu poznanej ilości dostarczonych jutro sztuk (mogli pozwolić sobie na przyjęcie jeszcze kilkunastu zamówień) czy zwykła chciwość i budowanie kolejki na kolejny miesiąc. Udało mi się wziąć jednego i teraz mam dylemat - liczyć, że jutro ME wyślę do mnie telefonix czy też jechać i liczyć na szczęśliwy traf.

Przejechać się możesz zawsze. Jak kupisz na miejscu to zwrócisz cokolwiek wyślę Ci ME.

W zeszłym roku z kumplem rano pojechaliśmy pod iSpota, gdzie była kolejka osob po 12stke. Po otwarciu okazało się ze maja tylko kilka sztuk. Za to jak pojechaliśmy pod MediaMarkt to dostał do strzału to co chciał i jeszcze dali mu 100 zł rabatu.

Nie wiem jak kształtuje się szał na 13stke w tym roku. Pewnie znowu będzie rekordem sprzedaży ale osobiście ogólny hype czuje mniejszy niż rok temu. Wiec myśle, że bardzo realne jest dostać jutro rano od ręki telefon w sklepie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych