Słyszałam te rewelacje i myślę, że konkurencja hejtuje Apple po ostatnich publikacjach na temat wyników finansowych firmy. Silicon dał innym producentom (głównie Intelowi) popalić, więc należy się przyzwyczaić do takich opowieści dziwnych treści. Mam MBA z m1; objechał ze mną 2 tygodnie w podróży i nic mu nie jest...
No to brawo! Dwa tygodnie w podróży to już coś A jak długo w ogóle posiadasz Maca?
Ja używam mobilnie już 7 miesiąc i odpukać wszystko jest okey. Ale przyznam, że dbam jak "o własne serce" Z tym hejtem to sam nie wiem. Wyniki finansowe pokazują co kwartał i są one przeważnie dobre. A hejt bywa w bardzo różnym czasie.
Widzę raczej dwa wyjścia: 1. Były jakieś kiepskie serie/partie i one po tych 10 miesiącach od premiery zaczęły pękać (tam gdzie obchodzą się ze sprzętem ewidentnie gorzej), 2. ludzie, którzy instalują (sam widziałem filmik na YT) np. dziwne zaślepki na kamerki sami powodują te pęknięcia.
Nie chcę brać pod uwagę sytuacji, że w konstrukcji powielanej od prawie 4 lat nagle coś zaczęło się dziać.