Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Etui rysujące ramkę iPhona 12 mini

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 matiroshq

matiroshq
  • 33 posts

Posted 29 July 2021 - 14:10

Cześć, mam problem jak w temacie. Kupiłem do swojego iPhona 12 mini etui jak na załączonym obrazku. Problem po jakimś czasie zdjąłem go z telefonu, żeby go sobie wyczyścić i przedmuchać. Wtedy zauważyłem małe skazy na ramce - odpryski i odbarwienia. Wydaje mi się, że pomiędzy telefon a etui dostają się po prostu drobinki piasku i uszkadzają ramkę. Pytanie tylko co z tym fantem zrobić? Czy Wy również macie podobny problem z rysującą się ramką?

Czy jest to wina kiepskiej jakości etui i po prostu dobrze byłoby kupić inne? Czy może regularne zdejmowanie i czyszczenie (wtedy obawiałbym się wytarć na rogach)?

PS. Pamiętam, że miałem kiedyś bardzo podobny problem ze swoim iPhonem 5, który miał aluminiowy tył. Miałem zdawałoby się dobre etui ze Spigena, a po pół roku używania ramka i plecy był tak zmasakrowane, że żal było patrzeć.

Apple-iPhone-12-Mini-armor-case.jpg

#2 Tomeku

Tomeku
  • 55 posts

Posted 29 July 2021 - 17:09

Polecam etui z wyściółką, tak jak mają oryginalne od Apple, nie licząc przezroczystego. Wtedy nic się nie rysuje, bo brud wchodzi w nią i nie powoduje zarysowań. Po około 6 miesiącach wyciągałem z oryginalnego etui telefon w celu wyczyszczenia i wygląda jak nowy.

#3 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 29 July 2021 - 17:16

Kiepskie etui, bo nie przylega do telefonu i syf wchodzi pomiędzy. Do tego jakie by nie było etui, należy chociaż raz w tygodniu wyjąć telefon i go przetrzeć, bo nawet w najszczelniejszy pokrowiec coś się dostanie przez otwory na głośnik, port czy aparat. Od wyjmowania i wkładania nic się nie powyciera, nie martw się. Żadne etui nie jest tak twarde żeby porysować szkło, czy nawet to pomalowane aluminium.

iPhone 15 Pro

#4 matiroshq

matiroshq
  • 33 posts

Posted 29 July 2021 - 21:35

Super, dziękuję Panowie za odpowiedzi. Jakich etui używacie? Czy moglibyście polecić jakieś konkretne etui, najlepiej coś odrobinę tańszego niż oryginalne?

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 29 July 2021 - 22:18

Mamy cały wątek z kiludziesięcioma stronami o tym, jakich etui używamy.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users