Witam wszystkich forumowiczów
Od niedzieli mam dziwny problem. W pewnym momencie trzymając tel. w ręku sam się zrestartował i niestety już nie dało się go wystartować. Objawy wyglądają następująco. Tel się włącza pojawia się białe logo Apple, po chwili następuję szybkie błyśnięcie ekranu i tel. się restartuje i tak w kółko. Trwa to wszystko aż do momentu całkowitego rozładowania baterii. Kiedy pojawi się już symbol żeby podłączyć tel. do ładowania podłączam go, ładuję i w pewnym momencie tel. sam startuje, wszystko działa poprawnie, na pierwszy rzut oka, aż do momentu kiedy chcę zrobić restart.
Po zrobieniu restartu sytuacja znowu się powtarza, białe logo Apple i ciągłe restarty aż do rozładowania baterii. Kiedy tel. się restartuje naładowanie go do końca nic nie pomaga, trzeba go rozładować do 0. Można uruchomić tryb recovery, ale próba aktualizacji albo resetu do ustawień fabrycznych nie przynosi żadnego rezultatu.
Bateria ma kondycję 90%, tel. był ładowany zazwyczaj w przedziale między 40% a 80%, unikałem pozostawienia tel. pod ładowarką na długi czas i rozładowywania baterii do 0.
Wiem, że raczej bez serwisu się nie obejdzie, ale chciałem się zorientować czy ktoś miał podobny problem, co było jego powodem i jakie były koszty naprawy, bo zastanawiam się czy go naprawiać czy kupować nowy. Ale nie ukrywam, że chciałem poczekać na 13 i sprzedażą XS odzyskać część kasy z nowego zakupu.
Pozdrawiam,
Marcin.