Dlaczego El Capitan wymaga danych apple?
Napisano 05 czerwca 2021 - 06:45
Mam Macbooka Pro A1286. Pierwotnie był na nim Snow Leopard. Zaktualizowałem go, poprzez Mountain Lion, do El Capitan, instalką że strony Apple. Od samego początku nigdzie nie blokowałem ICloud. Teraz, gdy wymażę dysk i ponownie chce zainstalować system, El Capitan wymaga zalogowania na konto AppleID. Co to za cholerstwo? Mam swoje AppleID ale jak podaje je to nie przyjmuje. Jakiego AppleID on wymaga, jak od pierwszej instalacji Snow Leopard i dalej nie wpisywałem żadnego AppleID?
Co to za czort?
Napisano 05 czerwca 2021 - 10:08
Pewnie FindMe, najpewniej poprzedniego właściciela.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 05 czerwca 2021 - 11:58
Jak zainstalowałem Mountain Lion to zalogowałem się na ICloud swoim AppleID jednocześnie odznaczając opcję o blokadzie. I zalogował. Ale Capitan nie chce przyjąć tego AppleID.
A nie jest tak że jak jest włączone FindMe to nie zainstaluję po wymazaniu żadnego systemu?
Napisano 05 czerwca 2021 - 12:20
No przecież nie instalujesz.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 05 czerwca 2021 - 12:55
Napisano 05 czerwca 2021 - 15:19
Zapewne na żadnym z tych AppleID nie ma kupionego/przypisanego systemu, który chcesz zainstalować. Zainstaluj z pendrive, jak wcześniej.
Napisano 05 czerwca 2021 - 15:54
Napisano 05 czerwca 2021 - 16:46
Albo 'kupić' sobie (przypisać do konta) te systemy. Jak? Nie wiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych