Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aplikacja Kontakty nie wczytuje kontaktów z exchange (MS365)

Best Answer matiEX , 03 June 2021 - 09:04

Rozwiązałem problem - należy usunąć konto Exchange, następnie wejść i usunąć: \library\caches\com.apple.AddressBookSourceSync. Na koniec dodać konto na nowo - kontakty wczytało od razu.

Go to the full post

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 matiEX

matiEX
  • 17 posts

Posted 02 June 2021 - 10:56

Cześć, 

Po włączeniu uwierzytelnienia dwuetapowego na Exchange (MS365) zmuszony byłem usunąć konta na macu, iphonie i ipadzie. Po dodaniu konta na nowo na macu nie mam kontaktów w aplikacji kontakty. Na iphonie i ipadzie zsynchronizowały się bez problemu natomiast na macu czysta lista. Zauważyłem również, że nowo dodane kontakty np. przez outlooka czy iphona wskakują ale nie widzę żadnych poprzednich. 

Jakaś propozycja rozwiązania?

#2 matiEX

matiEX
  • 17 posts

Posted 03 June 2021 - 09:04   Best Answer

Rozwiązałem problem - należy usunąć konto Exchange, następnie wejść i usunąć: \library\caches\com.apple.AddressBookSourceSync. Na koniec dodać konto na nowo - kontakty wczytało od razu.

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6752 posts
Posted 03 June 2021 - 10:40

Ale tutaj chyba chodzi o katalog Biblioteka leżący wewnątrz katalogu domowego użytkownika? W takim wypadku w ścieżce powinna być jeszcze na początku tylda (~). 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 03 June 2021 - 10:49

Oraz - dla potomnych - normalne slashe. To nie windows, my nie mamy \library\cośtam, tylko /library/cośtam.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users