Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

cichy budzik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 03 marca 2008 - 23:20

wszystkich ktorych denerwuje cichy dzwonek budzika albo to ze regulujac/przyciszajac dzwonek/muzyke itp , przycisza sie takze dzwonek (co mnie osobiscie straaasznie wq...a :), to polecam w w/w katalogu ..system/library/frameworks/celestial.framework w pliku CategoriesThatShareVolumes.plist wykasowac linijki ktore sa pogrubione:

Alarm
Ringtone
Alert
Ringtone
RingtonePreview
Ringtone
Voicemail
PhoneCall

oczywiscie mozna jeszcze poeksperymentowac chcac uzyskac inne rezultaty.
nazwy plikow i kluczy w tym katalogu sa dosyc samotlumaczace ;-)

#2 exso

exso
  • 20 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 03 marca 2008 - 23:34

dobre:)

#3 mateo0606

mateo0606
  • 33 postów

Napisano 04 marca 2008 - 18:22

Moglby mi ktos podeslac linka tego pliku z usunietymi liniami do podmianki bo nie moge otworzyc tego piku.Bylbym wdzieczny...

#4 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 04 marca 2008 - 20:23

bo nie bylo linka do zadnego pliku :D ... u gory masz wszystko napisane, musisz sam sobie to zmienic.

#5 mateo0606

mateo0606
  • 33 postów

Napisano 04 marca 2008 - 20:38

Wiem ale nie moge dostac sie do tego pliku ani prez pc suite ani przez SSH wiec jesli mozesz wezuwiusz to podesli mi kopie swojego pliku juz zmieniona (ja mam soft 1.1.3) i sobie podmienie.

#6 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 04 marca 2008 - 20:46

zalaczony i zzipowany, do podmianki 1.1.3 (na wlasna odpowiedzialnosc, bla bla bla :) )

#7 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 marca 2008 - 20:59

Dzieki wielkie!!!

#8 mateo0606

mateo0606
  • 33 postów

Napisano 04 marca 2008 - 22:36

Wszystko dziala jak nalezy!!!!Wielkie podziekowania dla wezuwiusza i pozdro!!!!

#9 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 05 marca 2008 - 00:16

to polecam tez kolejne moje 'wypociny' :)

http://www.myapple.p...-slideshow.html
  • mateo0606 lubi to

#10 mateo0606

mateo0606
  • 33 postów

Napisano 05 marca 2008 - 12:07

Wezuwiusz ale Twoj podmieniony plik mi pomogl wiec juz nic nie trzeba zmieniac chyba ze da sie jakos wyl boczne klawisze poglasniania i sciszania zeby dzialaly one tylko do ipoda i w czasie rozmowy a glosnosc dzwonka mozna by bylo zmieniac tylko w ustawieniach.Przed tem mialem tak ze rozmawiajac sciszalem sobie rozmowe i rownoczesnie sciszal mi sie dzw dzwonka ale teraz juz jest wszysto w porzadku.Ale gdybys podeslal plik do podmiany z problemem w moim pierwszym zdaniu to juz by byla sielanka....PS-dla wszystkich ktorzy uzywaja pc i maja jako dzw mp3 polecam mp3 Gain.Prosty programik ktory pozwala dowolnie poglosnic kazda mp3 przy malym ubytku na jakosci.

#11 bartold

bartold
  • 30 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2008 - 14:32

zazwyczaj dobrze zmasterowane mp3 przy delikatnym ich podglosnieniu traca sporo, wiec jesli juz ktos chce koniecznie w nich grzebac to proponuje jakis program z equalizacja albo normalizacja. pozwala to na zdjecie basow, co z kolei umozliwia zabawe z gainem. a iphone z glosniczka i tak nie wydobedzie ci rewelacji. polecam: soundforge (torrent, torrent...)

#12 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 05 marca 2008 - 22:34

... chyba ze da sie jakos wyl boczne klawisze poglasniania i sciszania zeby dzialaly one tylko do ipoda i w czasie rozmowy a glosnosc dzwonka mozna by bylo zmieniac tylko w ustawieniach.Przed tem mialem tak ze rozmawiajac sciszalem sobie rozmowe i rownoczesnie sciszal mi sie dzw dzwonka ale teraz juz jest wszysto w porzadku.

obawiam sie ze jeszcze takiego pliku nie ma(m) :( ... ale jak tylko uda mi sie cos wykombinowac to sie oczywiscie podziele... na razie to wszystko jest po omacku, a plikow iphon ma w cholere, wiec .... :) musi Ci na razie wystarczyc to co masz :D

#13 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 17 marca 2008 - 00:12

zalaczony i zzipowany, do podmianki 1.1.3 (na wlasna odpowiedzialnosc, bla bla bla :) )

Rozumiem, że to tylko działa na alarm (oraz różnice widać tylko wtedy jak alarm działa, a nie kiedy się wybiera go), nie dzwonki?

#14 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 17 marca 2008 - 10:52

dokladnie. tylko alarm 'podczas dzialania' ... mozesz ew. wykasowac rowniez 'ringtone preview' ... i juz.. albo nawet wszystko i wtedy masz wszystko niezalezne...

#15 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 17 marca 2008 - 16:02

Dzięki za pomoc:) Bardzo przydatny plik

#16 localhero-dcc71d2008

localhero-dcc71d2008
  • 130 postów

Napisano 01 kwietnia 2008 - 19:42

u mnie na 1.1.4 wyswietla sie w tym pliku (textedit): bplist00Ô_RingtonePreviewUAlertYVoicemailUAlarmXRingtoneYPhoneCall#)39BL cos przeoczylem?

#17 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 01 kwietnia 2008 - 21:56

u mnie na 1.1.4 wyswietla sie w tym pliku (textedit):

bplist00Ô_RingtonePreviewUAlertYVoicemailUAlarmXRingtoneYPhoneCall#)39BL

cos przeoczylem?

Skonwertuj najpierw:
Convert Apple Property list from binary to text XML

#18 lukik86

lukik86
  • 41 postów
  • SkądWronki :)

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:15

Hej wiem że to nie ten temat ale skoro mowa o przycisku głośności to mam pytanie. Czy dałoby radę zrobić może coś takiego z przyciskami od głośności w iPhonie że np. dwukrotne naciśnięcie głośniej powoduje przeskoczenie na kolejną piosenkę? Wiem że jest taka możliwość w słuchawkach od iPhone'a więc pomyślałem że może ktoś potrafi pomajstrować w tych plikach i mu sie uda. Byłaby to bardzo użyteczna funkcja dla tych którzy nie używają oryginalnych słuchawek :)

#19 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 12:32

Hej wiem że to nie ten temat ale skoro mowa o przycisku głośności to mam pytanie.

Czy dałoby radę zrobić może coś takiego z przyciskami od głośności w iPhonie że np. dwukrotne naciśnięcie głośniej powoduje przeskoczenie na kolejną piosenkę?

Wiem że jest taka możliwość w słuchawkach od iPhone'a więc pomyślałem że może ktoś potrafi pomajstrować w tych plikach i mu sie uda. Byłaby to bardzo użyteczna funkcja dla tych którzy nie używają oryginalnych słuchawek :)

Zainstaluj Sobie PocketTouch. W najnowszej wersji jest nawet możliwość włączenia SHAKER'a, czyli jak machniesz w prawo/góra iPhonem to piosenka przeskakuje do przodu a jak w lewo/dół to do tyłu. Można ustawić czyłość machnięcia/przesunięcia

#20 localhero-dcc71d2008

localhero-dcc71d2008
  • 130 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 16:59

sonicgt: dziekuje za pomoc ladnie dziala. ciagnac nadal ten lekki ot - tez przydaloby mi sie cos takiego, bardzo. do pocket toucha nie jestem przekonany.. wyswietlacz caly czas dziala.. wolalbym cos wlasnie do tych bocznych przyciskow. jakby ktos cos znalazl to bylbym wdzieczny za cynk.

#21 lukik86

lukik86
  • 41 postów
  • SkądWronki :)

Napisano 02 kwietnia 2008 - 19:57

Właśnie o to chodzi że pocket touch działa na zasadzie że ekran jest włączony i działa cały czas w tle a tak byłoby bez marnowania baterii :)

#22 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 15 października 2009 - 07:43

Witam.....
A jak zwiększyć dźwięk dzwonka na 3.1.2 ponieważ nie widzę katalogu system/library/frameworks/celestial.framework

Dołączona grafika

#23 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 12 listopada 2009 - 10:01

Czy może ktoś napisać jak zwiększyć dźwięk dzwonka lub podać linka jak to się robi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych