Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iCloud - udostępnianie - korzystanie przez IPhone

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 michail

michail
  • 146 posts

Posted 28 April 2021 - 19:21

Cześć,

bardziej chciałem się wyżalić (no i może ktoś coś podpowie), otóż prosta sprawa - chciałem udostępnić folder ze zdjęciami (kilka fotek) - niby łatwa i szybka sprawa przez chmurę, mam ip11po max z najnowszym iosem, a co wyślę znajomej kilka zdjęć, skoro ona z nie-iphona wysłała mi elegancko linka i bez problemu miałem wszystkie zdjęcia w kilka sekund, które mi udostępniła. U apple musi być oczywiście problem - po pierwsze strona iCloud jest TOTALNIE niezoptymalizowana na iphona (nie mogę przesuwać w zadym kierunku, uciekają opcje...) - jedynie prymitywne obracanie ekranu pozwoliło na „odkrycie” na ekranie dodatkowych funkcji jak udostępnienie innej osobie, a jak już udało mi się stworzyć folder i niby uzyskać link do wysłania udostępnionego folderu to ten link nie działał ani u mnie ani u niej. Jaki jest sens korzystania z iCloud jako chmury ? Nie wiem, ale go nie widzę przynajmniej w kwestii szybkiego udostępniania fotek... Cóż będę korzystać z komercyjnych chmur NIEapplowych, dzięki apple 

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24340 posts

Posted 28 April 2021 - 20:16

A czemu robisz to przez stronę, a nie z aplikacji ze zdjęciami?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users