Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

odzyskiwanie danych.. możliwe ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 koba666

koba666
  • 9 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 03 marca 2008 - 13:26

witam. wczoraj po uzyskaniu odpowiedzi na moje zapytanie:

[url]http://www.myapple.pl/iphone-pomoc/60642-czy-utrace-zdjecia.html[/url]

czy utrację przy restore systemu zdjęcia. otrzymałem odpowiedź ze nie.. niestety trzy miesiące fotografowania poszło w kosz.. :-(

mam doświadczenia w odzyskiwaniu danych z kart pamieci aparatów fotograficznych i w sumie taka tez pamięć (flash) w ifonie istnieje tyle ze dysk nie jest dla systemu rozpoznawalny jako dysk fizyczny:

czy jest jakaś metoda by odzyskać dane.. głównie mi zależy na zdjęciach
moze da sie jako dysk fizyczny go "zaalokować" w sytemie ?
jedynie co potrafie to "wejśc" do ifona poprzez plugin do total commandera pod windowsem

dziękuję za ew pomc może lepszych fachowców niż ten poprzedni :P :confused:

#2 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2008 - 13:30

jest za pomoca PC Suite.

#3 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 03 marca 2008 - 13:36

dziękuję za ew pomc może lepszych fachowców niż ten poprzedni :P :confused:

zadales pytanie "CZy uda mi się odzyskać zdjęcia zrobione telefonem.." i dostales odpowiedz ze po restore nie.

zaden fachowiec ani nawet "fachowiec" ci nie pomoze jak bedziesz czytal po lebkach

co do odzyskiwania nie mam niestety pojecia

#4 koba666

koba666
  • 9 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 03 marca 2008 - 13:44

byłem chyba zbytnio zakochany jak czytałem "nie" na "tak" :-)

#5 kamilps3

kamilps3
  • 768 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2008 - 13:56

W PC Suite jest mozliwosc Backup'a rzeczy ktore chcesz zachowac przed restore miedzy innymi zdjecia.
Mozesz tez je wyciagnac wchodzac do photos w PC Suite

PC Suite:
iPhone PC Suite.rar

#6 koba666

koba666
  • 9 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 03 marca 2008 - 14:06

w sumie w połowie lutego robiłem synchronizację .. i iTunes stworzył mi taki katalog " iPod Photo Cache" pliki w tych podkatalogach to jakieś dziwolagi o dziwnych nagłówkach .. wazą po 671,600bytes a nazwy to np. T149.ithmb co to PC Suite to domyslam się zę po przez opcje system/restore lecz niestety po wejściu w restore zarówno okienko selectable backups jak i common backup items a także custom backup items są puste i nie da sie dodać tam nic.. "begin restore jest oczywiście nieaktywny" --- na marginesie znacie może źródło do installera gdzie oktoprep 111 112 będzie leżał bo z oficjalnego instalera z przyczyn oczywistych (lepszych metod łamania iPhona) zniknał a chciałbym złamać go z next simem .. OLDSCHOOL :-) (to tak na marginesie pytania) ---------------

#7 p0li

p0li
  • 312 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 marca 2008 - 15:22

jedynie co potrafie to "wejśc" do ifona poprzez plugin do total commandera pod windowsem

jeśli to potrafisz to wejdź do \\\T-PoT\var\mobile\Media\DCIM\100APPLE\ i zgraj wszystkie pliki *.jpg - to sa twoje zdjęcia

jeśli masz soft 112 lub 111 zamiast mobile wpisz root

#8 koba666

koba666
  • 9 postów
  • SkądChrzanów

Napisano 03 marca 2008 - 17:27

uff kilka historycznych fot odzyskane.. (tak gdzieś 50%) no cóz cza się uczyć zapobiegać.. dziękuję . mozna zamknąc temat :-) a w rezpoytorium wpisać np ze restore powoduje usunięcie takich danych i zalecić bakapowanie papa

#9 dpw8

dpw8
  • 3 postów
  • SkądRacibórz ~ Warszawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 09:49

jeśli to potrafisz to wejdź do \\\T-PoT\var\mobile\Media\DCIM\100APPLE\ i zgraj wszystkie pliki *.jpg - to sa twoje zdjęcia

jeśli masz soft 112 lub 111 zamiast mobile wpisz root

uffff... zadziałało :) thx p0li :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych