Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KRAKÓW,KLUB KOLORY, GODZ. 17:00 30-03-08] Krakowski cykl spotkań MacPiwo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: [KRAKÓW,KLUB KOLORY, GODZ. 17:00 30-03-08] Krakowski cykl spotkań MacPiwo (0 użytkowników oddało głos)

1. TAK (17 głosów [73.91%])

Procent z głosów: 73.91%

2. NIE (2 głosów [8.70%])

Procent z głosów: 8.70%

3. NIE WIEM (4 głosów [17.39%])

Procent z głosów: 17.39%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#26 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marca 2008 - 22:07

No ... troszeczkę już nas jest ... będzie 8 osób :P Zaraz po świętach będe dzwonił w sprawie rezerwacji więc dobrze by było jakby się do tego czasu wszystko już wyklarowało. Pare osób w tą czy w tamtą nie gra roli ... ale dobrze jest wiedzieć mniej więcej w jakiej liczbie się stawimy.

#27 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 11 marca 2008 - 13:57

MacPiwko ładniej by było ;) Ale to drobiazg. Gratuluję inicjatywy!

#28 lucass

lucass
  • 112 postów
  • SkądDublin

Napisano 11 marca 2008 - 15:42

a ja cholera zamiast sie po Kazimierzu szlajac i wloczyc to w Irlandii siedze :(

#29 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 11 marca 2008 - 18:24

Hmm, OK. Czy ktos podjalby sie stworzenia jakiegos loga "MacPiwo" byloby latwiej cos takiego wypromowac na stronie glownej.

Proszę bardzo. Zrobione na poczekaniu. ;)
Dołączona grafika

#30 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 marca 2008 - 19:54

Witam wszystkich.

Pewnie już zauważyliście że pomysł z organizacją spotkania doczekał się promocji przez MyApple (jak obiecali tak zrobili :P). Informacja jest pod linkiem:

http://www.myapple.p...ania-fanow.html

Dziwię się czemu ale sam pomysł i nawiązanie nazwą do spotkań w Łodzi spotkał się z bardzo niemiłymi opiniami.

Ale nie ma się co przejmować i proponuję pójść do przodu. Termin coraz bliżej i przydało by się rozstrzygnąć kilka kwestii.
Termin już mamy ... miejsce również .... pozostaje tylko ustalić godzinę spotkania. Początkowo zakładałem 18.00 ale dostałem informację że są chętni z odległych miejscowości.
Dlatego proponuję przesunąć o godzinę na 17.00.

Więc wszystko wygląda następująco:

[KRAKÓW, KLUB KOLORY, godz.17:00, 30-03-08] Cykl spotkań MacPiwo

Ps. Fajne logo :P

#31 Kamyczek

Kamyczek
  • 21 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2008 - 07:14

Weekend na takie spotkania to kiepski pomysł - w tygodniu większość z nas jest w Krakowie a w weekendy już rzadziej. Może na pierwszym spotkaniu ustalicie - MacPoniedziałek MacWtorek MacŚroda MacCzwartek lub iPoniedziałek iWtorek iŚroda iCzwartek ;) Niestety na pierwszym MacPiwie nie mogę być tego dnia i o tej godzinie będę gdzieś w drodze do Łodzi

#32 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2008 - 18:40

Nie wydaje mi się żeby był to dobry pomysł. W środku tygodnia każdy ejst zabiegany a to szkołą a to pracą ... ma swoje życie prywatne i wątpię żeby ktokolwiek przyszedł na spotkanie. Już o Tym pisałem ale weekend jest najdardziej uniwersalny. Nie ma pracy ... nie ma szkoły ... spokojnie można wygospodarować sobie te kilka godzin wieczorkiem.

#33 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 marca 2008 - 23:19

No ... z każdym dniem jest coraz więcej chętnych z tego co widzę po ankiecie to na stan dzisiejszy jest 14 osób:P:P

#34 PablooDemon

PablooDemon
  • 31 postów
  • SkądKrakow/Nowy Targ

Napisano 20 marca 2008 - 23:54

Witam!!! Pomysl bardzo mi sie podoba i mimo iz niedziela to nie jest najlepszy dzien (zazwyczaj w weekendy nie jestem w KRK) to bede staral sie ze wszystkich sil byc na najblizszym spotkaniu! Pozdrawiam i do zobaczenia!!!

#35 mohikanin

mohikanin
  • 124 postów
  • SkądCKMK

Napisano 21 marca 2008 - 19:10

Hej, Kamyczek, w całej rozciągłości się zgadzam, niedziela to dla wielu dzień wyjazdowy, nie wiem jak dla innych ale już iPiątek byłby lepszy tylko w późniejszych godzinach :-) Swoją drogą iPoniedziałek ....... super brzmi :-) Pozdrowionka i przy okazji Wesołych Świąt i mokrego jajka, oraz smacznego śmigusa lub odwrotnie Mohikanin P.S Oczywiście spróbuję dotrzeć na niedzielę, ale czy się uda ???

#36 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 marca 2008 - 21:01

Oki ... niech Wam będzie. Pierwsze spotkanie niech już zostanie na niedzielę ... jeśli wogóle ono wypali i będą chętni na następne to wtedy zrobimy je w piątek lub sobotę :P

---- Dodano 25-03-2008 o godzinie 22:34 ----
Oki .... kwestię organizacyjną mamy już za sobą. Dzisiaj dzwoniłem i zarezerwowałem 3 stoliki te połączone koło wejścia. Jak ktoś był to wie. Tak mniej więcej do 10 do 15 osób powinno się spokojnie zmieścić. Jak co jest jeszcze jeden tak troszeczkę na uboczu to się dostawi.
To co mialem zrobić to już zrobiłem .... teraz liczę na Was.

Do moderatora.
Proszę o zmienienie tytułu wątka na :

[KRAKÓW, KLUB KOLORY, godz.17:00, 30-03-2008] Krakowski cykl spotkań MacPiwo

#37 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 26 marca 2008 - 20:02

Oki ... niech Wam będzie. Pierwsze spotkanie niech już zostanie na niedzielę ...

http://appleblog.pl/...pple-w-krakowie

Teraz to już za póżno na zmiany terminu.

#38 MaCCoN

MaCCoN
  • 13 postów

Napisano 26 marca 2008 - 21:24

kurcze... postaram się pojawić...mimo iż mieszkam w krakowie to stres lekki jest. Pozdrawiam :)

#39 WaC

WaC
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2008 - 12:32

hmm ...... stres ?? :| przecież bić chyba nie beda :P ... pić to tak

#40 pansowa

pansowa
  • 12 postów

Napisano 27 marca 2008 - 13:07

Witam MacPiwko świetny pomysł - zobaczymy jak się uda - ja planuję wpaść :D

#41 sienioo

sienioo
  • 23 postów
  • SkądKrk

Napisano 27 marca 2008 - 18:55

Ja też się pojawię na piwko:) Widzę że pioo ostro działa:P Hehe CZY KTOŚ NA SPOTKANIU PODEJMNIE SIĘ PRZEJŚCIE Z 1.1.1 NA 1.1.4 OPROGRAMOWANIA NA iPHONIE????

#42 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2008 - 20:47

http://appleblog.pl/...pple-w-krakowie

Teraz to już za póżno na zmiany terminu.

Tak w kwestii wyjaśnienia to Ja wysłalem tą notkę do Pawła o spotkaniu żeby ją zamieścił na stronie :D

---- Dodano 27-03-2008 o godzinie 22:51 ----

Ja też*się pojawię na piwko:) Widzę że pioo ostro działa:P Hehe CZY KTOŚ NA SPOTKANIU PODEJMNIE SIĘ PRZEJŚCIE Z 1.1.1 NA 1.1.4 OPROGRAMOWANIA NA iPHONIE????

Dzięki :P Niestety ale to jest spotkanie towarzyskie. Tu się rozmawia na różne macowe tematy a nie ściąga blokady z iPhona :P

#43 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 27 marca 2008 - 22:10

Tak w kwestii wyjaśnienia to Ja wysłalem tą notkę do Pawła o spotkaniu żeby ją zamieścił na stronie :D

Wiemy, też miałem do niego pisać w tej sprawie :)

#44 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2008 - 23:27

Oj ... chyba dorezerwuje jeszcze jeden stolik ... bo nam się grono rozrasta :D

#45 jarecki

jarecki
  • 119 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2008 - 09:13

pioo: Jasne, stoliki zarezerwowane, a siedzieć i tak będziemy w drugim rzędzie... ;)

#46 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2008 - 16:35

pioo: Jasne, stoliki zarezerwowane, a siedzieć i tak będziemy w drugim rzędzie... ;)

Co prawda to prawda. Tym razem bedzie lepiej. Zasada ejst taka kto póżno przychodzi ten sam sobie szkodzi :P

#47 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 marca 2008 - 12:31

Oki ... nadszedł ten dzień. Dziś nie w Warszawie ... nie w Nowym Jorku ... nie w Londynie tylko w Krakowie wydarzy się coś wielkiego. Garstka osób się spotka aby podebatować na nurtujące cały świat tematy jak wyższość prawego Alt nad lewym Ctrl :D A jak się tematy skończą to zawsze można pogadać o pogodzie bo dzisiaj naprawde mamy piękną :P

Do zobaczenia w Kolorach

---- Dodano 30-03-2008 o godzinie 21:56 ----
No i po spotkaniu. Frekwencja nie była oszałamiająca mnej więcen na stałym poziomie 10 osób. O dziwo nikt nie przyniósł Maca więc 5 godzin zeszło nam na rozważaniach fizoloficznych :P Nie wdając się w szczegóły było OK. Kto nie był niech żałuje :P Będzie szansa za miesiąc.

#48 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2008 - 22:42

Idziemy do przodu:

http://www.myapple.p...macpiwo-ii.html

#49 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 22:45

pioo widze, daje czadu..

#50 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2008 - 23:08

Jakie tam odrazu czadu ... jestem niespełniony zawodowo i intelektualnie ... dlatego też z chęcią bym zajął się czymkolwiek związanym z marką apple. A że nic takiego nie widzę z czego by się można utrzymać to to tu to tam dorabiam sobie za free :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych