Cześć od pewnego czasu zauważyłem, że podczas używania lokalizacji czy to przez Google maps, mapy applowe lub inne aplikacje korzystające z tego to położenie moje jest jakiś kilometr od prawidłowego w którym aktualnie się znajduje. Robiłem próby na LTE mobilnym i na wifi domowym i problem jest taki sam. Wszystko zaktualizowane do najnowszej wersji. W ustawieniach ustawione jest dokładne położenie. Zastanawiam się czy macie podobny problem, czy to wina softu, który naprawią w ramach którejś przyszłej aktualizacji czy coś grubszego z samym telefonem. Telefon: iphone Xr

Błędne położenie lokalizacji Iphone XR.

Best Answer Crazy Joe , 31 January 2021 - 13:56
Brakuje trochę informacji w tym, co napisałeś, np.
1. problem z lokalizacją jest np. tylko w środku pomieszczeń czy też na zewnątrz,
2. czy i ile czasu czekasz na złapanie fix'a przez GPS,
3. czy telefon widzi w ogóle satelity GPS (ile?) czy też może wylicza przybliżoną lokalizację w oparciu o dostępne sieci WiFi i komórkowe?
Nie słyszałem o tym, żeby iOS w ostatnich wersjach generował problemy związane z ustaleniem precyzyjnej lokalizacji.
Usługi WiFi i LTE nie służą do precyzyjnego ustalania lokalizacji, tylko co najwyżej przybliżonej. Precyzyjne położenie ustala się za pomocą układu GPS w telefonie i widzianych przez niego (satelitów.
Go to the full post
Posted 31 January 2021 - 12:15
Posted 31 January 2021 - 13:56 Best Answer
1. problem z lokalizacją jest np. tylko w środku pomieszczeń czy też na zewnątrz,
3. czy telefon widzi w ogóle satelity GPS (ile?) czy też może wylicza przybliżoną lokalizację w oparciu o dostępne sieci WiFi i komórkowe?
Nie słyszałem o tym, żeby iOS w ostatnich wersjach generował problemy związane z ustaleniem precyzyjnej lokalizacji.
Usługi WiFi i LTE nie służą do precyzyjnego ustalania lokalizacji, tylko co najwyżej przybliżonej. Precyzyjne położenie ustala się za pomocą układu GPS w telefonie i widzianych przez niego (satelitów.
Posted 31 January 2021 - 14:12
Posted 31 January 2021 - 14:13
Dziękuję za wiadomość, właśnie wyszedłem na zewnątrz i problemu nie ma wszystko działa w porządku. Dopiero sobie uświadomiłem, że niedawno podwyższyli budynek u mnie w domu i pewnie to było powodem tej niedokładnej lokalizacji. Zamykam
Posted 31 January 2021 - 14:37
Chyba ja.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
-
Google (1)