Odmowa( błędny nr karty ) podczas płatności telefonem
Napisano 12 stycznia 2021 - 20:25
Z dnia na dzień wydarzyła mi się taka rzecz ze podczas próby płatności telefonem (IPhone 8) za każdym razem jest odmowa ( zły nr karty ) ...
Usuwałem i dodawałem kartę i nic a dodam ze fizyczne karta działa bez zarzutów ...
Pomóżcie w temacie
Napisano 13 stycznia 2021 - 00:10
Limit na płatności online na 0 zł?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 13 stycznia 2021 - 09:32
Napisano 13 stycznia 2021 - 19:19
To może mieć związek ze zmianami od 01.01.2021 u operatorów kart płatniczych, obsługi i wymagania dodatkowego potwierdzenia transakcji przez 3D-Secure. Niby miało to być przeźroczyste dla operacji przez internet, ale może być różnie a i Ci, którzy je pobierają mogli zmienić swoje ustawienia transakcji - i chyba to zrobił Apple.
Mój przypadek - mam do konta Apple dopięta kartę mobilną z banku na literę "m", ma zablokowane limity z kanałów - zakupy, bankomat, a tylko odblokowany internet na jakąś tam dzienną kwotę. Mam subskrypcję na iCloud pakiet płatny i dotychczas wszystko pięknie co miesiąc było obciążane.
Pierwsza płatność w tym roku już nie przeszła z informacją na koncie Apple - że karta wygasła i jest Failure. Ok, pomyślałem, że coś tam może wygasło, dodałem ją z sukcesem jeszcze raz - udało się, ale ponowna transakcja za subskrypcję znów Failure. Ok, pewnie coś w banku, logowanie, krótki czat z doradcą, który sprawdził, że te transakcje trafiają do banku jako normalne z kanału zakupów a nie internet, a kanał Zakupy mam zablokowany. Padła sugestia, aby odblokować Zakupy dla tej karty. I po kolejnej próbie wszystko zagrało, została z sukcesem pobrana kwota przez Apple.
Wniosek doradcy "m" - strona dokonująca transakcji robi to inaczej niż dotychczas. Wszystko wskazuje na to, że Apple od nowego roku coś zmienił w tym zakresie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych