Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone - Automatycznie obniżanie głośności

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 go4ce

go4ce
  • 8 posts

Posted 15 December 2020 - 15:14

Cześć,

Muszę zwrócić się do was o pomoc. Po ostatniej aktualizacji iPhone, została wprowadzona funkcji kontroli głośności. Jeśli słuchamy często za głośno, system wrzuca nam powiadomienie i obniża automatycznie głośność.

Znalazłem na oficjalnej stronie instrukcję jak to można wyłączyć, lecz prawdopodobnie w EU, nie można zrobić tego z poziomu Ustawień (po prostu nie mamy takiej opcji). 

https://support.apple.com/pl-pl/HT211903

Czy ktoś zna jakiś inny sposób by wyłączyć tą opcję? Jest to dosyć irytujące, zwłaszcza kiedy słucham muzyki podczas biegania.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 15 December 2020 - 15:27

Też się chętnie dowiem. Dynks zamieniający sygnał bluetooth na fale radiowe w aucie też jest traktowany jako słuchawki i też przycisza :(

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 go4ce

go4ce
  • 8 posts

Posted 17 December 2020 - 20:36

To widzę ze kiedyś dokonałem dobrego wyboru radia do auta, u mnie się tak nie dzieje. Jakby w aucie tez tak było to już bym chyba tylko dla tej opcji przesiadał się na Androida xd

Myślę ze na pewno jest jakieś obejście, tylko to już pewnie grubsza wiedza systemowo-programistyczna musi być.

Może jednak ktoś coś wie? :)

#4 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 18 December 2020 - 17:45

Niestety, żadne „systemowo–programistyczne” (:)) kwalifikacje nie obejdą wymogów poszczególnych krajów lub jednostek administracyjnych (vide zawsze włączony dźwięk migawki w Japonii), którym Apple ulega w niektórych wypadkach może aż nazbyt łatwo.

Jedynym wyjściem jest kupić sprzęt z dystrybucji kraju bez takich ograniczeń jak komuś bardzo zależy na byciu przygłuchym rockersem (mnie na ten przykład – tak; dlatego w ogóle staram się unikać słuchania muzyki z iPhone’a).

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#5 Vespi

Vespi
  • 6 posts

Posted 20 December 2020 - 20:39

Jedna z najbardziej irytujących rzeczy jaką spotkałem w telefonach ever. Rozumiem limit głośności który sobie wyłączyć, ale to? Pominę słowa których chcę użyć jako komentarz. Kilkunastu krotnie w tygodniu ścisza mi się dźwięk w samochodzie, mój transmiter to Xiaomi Roidmi 3s. 

#6 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 20 December 2020 - 21:03

Ja mam transmiter Savio i niestety to samo, bo ten również jest wykrywany jako słuchawki... Na razie na próbę ustawiłam redukcję dźwięku powyżej 100 dB, ale wątpię, by to coś zmieniło... Szkoda, że nie udało mi się jeszcze zaobserwować, w jakich okolicznościach to powiadomienie się w ogóle pojawia - czy te pomiary są robione jakoś mikrofonem, czy to jakiś pomiar z czapy na podstawie suwaka czy co tam jeszcze... Czasami mam wrażenie, że jak puszczę sobie coś bardziej "hałaśliwego", to przycisza mi szybciej :).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#7 go4ce

go4ce
  • 8 posts

Posted 14 January 2021 - 12:22

Ja mam transmiter Savio i niestety to samo, bo ten również jest wykrywany jako słuchawki... Na razie na próbę ustawiłam redukcję dźwięku powyżej 100 dB, ale wątpię, by to coś zmieniło... Szkoda, że nie udało mi się jeszcze zaobserwować, w jakich okolicznościach to powiadomienie się w ogóle pojawia - czy te pomiary są robione jakoś mikrofonem, czy to jakiś pomiar z czapy na podstawie suwaka czy co tam jeszcze... Czasami mam wrażenie, że jak puszczę sobie coś bardziej "hałaśliwego", to przycisza mi szybciej :).

Z tego co zaobserwowałem, iPhone mierzy w przeciągu tygodnia przez jaki czas słuchamy muzyki na ustawieniu głośności, według smartfona, szkodliwej dla naszego słuchu. Jeśli przekroczymy określony czas, to iPhone zaczyna nam co jakiś czas automatycznie zniżać poziom głośności.

Myślałem że to kwestia apki "Zdrowie", wyłączyłem ją ponieważ i tak mi na niej nie zależało, lecz niestety jest to funkcja systemowa która była tam tylko podpięta.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users