Witam. Dosyć dziwna sytuacja. Miałem połączony zegarek z telefonem w parę, dzisiaj w pracy wyłączyłem na chwilę BT w telefonie i zegarek się rozłączył. Od tego czasu nie mogę go połączyć z telefonem. W telefonie w opcjach BT zegarek był widoczny, w zegarku telefon nie. Nie chciał się połączyć.
Z poziomu telefonu rozłączyłem zegarek, później w zegarku wszedłem w opcje Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj, zostawiając plan komórkowy (bo zrobiły mi się już 2 eSIMy). Więc po rozłączeniu, chcę na nowo połączyć je w parę. Więc robię co trzeba, zbliżam telefon, zakładam zegarek, konfiguruję jako nowy. Wyświetla się komunikat na telefonie "Łączę się z Apple Watch", na zegarku wyświetla się ta śmieszna grafika z liniami, a po chwili wyświetla się błąd, że nie udało się połączyć i mam zbliżyć zegarek lub rozpocząć proces łączenia w parę od nowa. Robiłem już to dwa razy...
Próbuję odtworzyć z backupu - w ogóle nie działa.
Próbuję ręcznie skonfigurować - nie działa.
UWAGA, naprawiłem. Napiszę jak w razie by ktoś potrzebował, a temat można zamknąć, chociaż i tak wtedy pewnie zniknie. Wystarczyło wyłączyć i włączyć telefon, o czym doczytałem na stronie Apple.
Edited by dobrakawa, 08 December 2020 - 22:11.