Cześć,
po ponad 12 latach wróciłem do iPhone...
Mam problem z trybem Nie przeszkadzać.
Chciałbym osiągnąć sposób działania tego trybu taki jak na Samsungach z Androidem, tj. wszystko działa "normalnie" ale nie słyszę ani nie widzę, że ktoś dzwoni lub pisze do mnie. Rano biorę telefon do ręki i w powiadomieniach widzę np. 3 połączenia Whatsapp, jedno Messenger, 5 zwykłych połączeń nieodebranych, 2 smsy itd. (wszystko w jednym miejscu w ściąganym z góry menu).
Obecnie gdy uruchomię Nie przeszkadzać to iPhone blokuje wszystkie połączenia, dosłownie blokuje zwykłe połączenia, Whatsapp itd.
Wydaje mi się iż osoba dzwoniąca do mnie może się domyślać że mam uruchomiony ten tryb (chciałbym tego uniknąć) gdyż jej połączenie od razu jest przerywane, chciałbym aby miała normalny sygnał oczekiwania na połączenie. Dodatkowo ja nie widzę takich połączeń/wiadomości na liście powiadomień gdy wezmę rano telefon do ręki, np. aby zobaczyć kto do mnie dzwonił lub pisał na Whatsapp w ciągu nocy (tryb nie przeszkadzać) muszę wejść do aplikacji... Trochę to bez sensu.
Czy można ten tryb jakoś zmusić do takiego działania jak opisałem powyżej? Tzn. w tle wszystko działa jakby nigdy nic ale nie przeszkadza mi w śnie (nie dzwoni, nie wibruje), a rano mam w jednym miejscu kompletne zestawienie kto i za pomocą czego próbował się ze mną skontaktować.
pozdr,
gozdek