Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Hasło Backupu

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 sh11

sh11
  • 32 posts

Posted 20 November 2020 - 11:31

Witam,

Mam dziwny problem,

Musiałem wykonać reset do ustawień fabrycznych mojego iPhone.

Przed resetem wykonałem backup via iTunes.

Nie wpisywałem przy tworzeniu backupu żadnego hasła.

Po resecie i rozpoczęcią konfiguracji > odtwórz z Backup z komputera, iTunes prosi mnie o hasło aby odblokować backup iPhone.

Co to może być z hasło ?

pozdrawiam

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 20 November 2020 - 11:32

Owszem, ustawiałeś. Przy włączeniu szyfrowanych backupów w iTunes ustawia się hasło do nich.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 sh11

sh11
  • 32 posts

Posted 20 November 2020 - 11:48

Na 99% nie wpisywałem żadnego hasła. 

Backup wykonywałem na itunesie świezo pobranym na nowy PC

Mam tam opcję szyfrowania backupu nieaktywną.

Czy możliwe, że backupy szyfrują się tak samo jak na innym itunesie na innym kompie ? chyba nie 

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6900 posts
Posted 20 November 2020 - 11:53

Może jest to hasło do Apple ID (iCloud)?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 sh11

sh11
  • 32 posts

Posted 20 November 2020 - 11:59

Dziękuję za szybkie odpowiedzi, niestety to hasło próbowałem, również nie działa 

:(

#6 sh11

sh11
  • 32 posts

Posted 21 November 2020 - 08:53

Pozwolę sobie jeszcze dopytać , znalazłem starszy backup na drugim PC do którego mam dostęp:

* Po skopiowaniu na inny PC backup jest widziany w itunes, próba odtworzenia jednak kończy się błędem > 

* Na oryginalnym PC itunes nie rozpoznaje iphona, prosi o zaktualizowanie sterowników. Niestety Windows jest zaktualizowany , iTunes równiez, sterowniki iPhone są również aktualne

Czy jest jakaś inna metoda na wgranie backupu poza iTunes ?

Sprawdziłem sam backup programem do odzyskiwania danych i dostęp do zdjęć tam jest więc wydaje się, że backup nie jest uszkodzony

3 PC brak :)

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 21 November 2020 - 10:02

A nie możesz po prostu wszystkiego sobie ręcznie skonfigurować? Zajmie to dwie godziny, a tymczasem od dwóch dni walczysz z backupem.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#8 sh11

sh11
  • 32 posts

Posted 21 November 2020 - 10:09

A nie możesz po prostu wszystkiego sobie ręcznie skonfigurować? Zajmie to dwie godziny, a tymczasem od dwóch dni walczysz z backupem.

Chyba tak będę musiał zrobić, problem w tym, że częśc kontaktów nie była na icloud, 

Dodatkowo zależałoby mi n wiadomościach i zdjęciach, których zrobiłem co prawda manualny backup ale wówczas chyba nie będa po-katalogowane?

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 21 November 2020 - 10:15

A to nie wiem, ja mam wszystko w iCloud, a wiadomości kasuję po przeczytaniu.

#10 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 21 November 2020 - 16:53

Jeszcze pytanko, jakby się OP chciało sprecyzować: iTunes na Win czy macOS (tak, wiem, że napisane "PC", ale wolę się upewnić)?

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users