iPhone 12mini zjada przez noc 30-40% baterii. Jakie mogą być przyczyny?
Posted 20 November 2020 - 10:30
Posted 20 November 2020 - 10:33
Sprawdź czy nie masz włączone 5G.
Pro 2012, 14 Pro
Posted 20 November 2020 - 10:36
Wy nie ładujecie tych telefonów w nocy? Przecież to idealny moment, a 'przy łóżku' to idealne miejsce dla ładowarki.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 20 November 2020 - 10:40
iPhone 15 Pro
Posted 20 November 2020 - 10:43
Edited by Piotr83, 20 November 2020 - 10:48.
Posted 20 November 2020 - 10:56
Mieszkam w Szkocji i mam powiedzmy podobny problem ale u mnie zjada około 10% przez noc więc na razie nie robię afery. Faktem jest, że mamy tutaj w UK gorszy zasięg i mam wykonywaną kopię do iCloud nocą.Ftpd nie zawsze ładuje telefon w nocy , Regiss mieszkam w UK , brak sieci 5g w ustawieniach , robiłem tez twardy reset nie pomogło , wczorajsza aktualizacja nie pomogła. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny ? Router w domu ? Sypialnie mam na pietrze domu, router na dole. Lecz nie zauważyłem takiego problemu od iPhone 5
- MasterM likes this
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Posted 20 November 2020 - 11:06
Mieszkam w Szkocji i mam powiedzmy podobny problem ale u mnie zjada około 10% przez noc więc na razie nie robię afery. Faktem jest, że mamy tutaj w UK gorszy zasięg i mam wykonywaną kopię do iCloud nocą.
Zasięg mam dobry , nie mam ustawionej kopii do iCloud , archiwizuje na MacBooku. Sprawdzę jeszcze dzisiaj na żony telefonie ile jej zjada , ma iPhone 8
Posted 20 November 2020 - 16:03
Sprawdź na wyłączonym Wi-Fi jak będzie przez noc, a kolejnej na trybie samolot.
Edited by Bazagazeal, 20 November 2020 - 16:03.
MacBook Air M1 | iPhone 12 mini | Apple TV 4K
Posted 20 November 2020 - 17:40
Posted 20 November 2020 - 18:57
To nie jest normalne zjawisko. No chyba, ze mieszkasz na pograniczu zasięgu 5G i często szuka. Miałem takie zjawisko na smartfonie innego producenta - ale nie aż tyle! 30% to naprawdę baaaardzo dużo. Nawet przy włączonym WiFi, Bluetooth i GPS nie ma prawa tyle wziąć leżąc w nocy nieużywany. Porównaj do iPhona 8 żony. Zakładam, że u niej problem nie występuje bo już dawno by zauważyła - no chyba, że zawsze na noc trzyma pod ładowarką.
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Posted 20 November 2020 - 19:13
Posted 21 November 2020 - 07:30
I jak dzisiaj przez noc?Ona trzyma zawsze pod ładowarka. Sprawdzimy dzisiaj , naładujemy telefony do 100% ja wyłącze wifi na noc. Mam jeszcze w sumie w domu iPhone 6 i 7 tez sprawdzę wszystkie położę obok siebie. Coś czuje ze to ma związek z routerem czyli wifi.
Posted 21 November 2020 - 13:54

Posted 21 November 2020 - 14:12
Tak jak już było napisane sprawdź jeszcze w trybie "samolot". Jeśli dalej tak będzie to przykro mi to pisać ale chyba zostanie serwis. Mój mini traci przez noc ok 5%. A jak był przed snem odpięty od ładowarki to wtedy przez te powiedzmy 8h snu nie spada ani 1 procent.
Posted 21 November 2020 - 15:11
Ja na Twoim miejscu przestałbym już testować tylko pocisnął ten egzemplarz do serwisu. Skoro twierdzisz, ze od iPhona 5 nie miałeś takich problemów to sprawa jest jasna. Nie napisałeś jakie masz pokrycie sieci komórkowej w Twoim miejscu zamieszkania, ale skoro wcześniej nie miałeś z tym problemów, to oznacza, ze to nie jest przyczyna. Nie doszukiwalbym się tez w routerze wifi itd. Ja tez mam router na dole a sypialnie dzieci na gorze - zdarzyło mi się tam pozostawić telefon i zjawisko drenażu nie miało miejsca. Nie doszukiwałbym się problemów w samym telefonie jeśli różnica byłaby rzędu tych kilku %. Ale aż tyle? Ewidentne telefon skopany. Ja mam podobnie jak inni userzy - jak przed snem odlacze to najczęściej rano bateria pełna. A tak jak już pisałem wcześniej - wszystko mam włączone - wifi, Bluetooth, gps itd. Okoliczności o ktorych piszesz ewidentnie wskazują ze trafił Ci się felerny egzemplarz.O 2 poszedłem spać wstałem o 11
telefon miał 25% wifi wyłączone. Telefon po przebudzeniu rozładowany. Czyli to nie wifi jakieś inne pomysły ? Żona zapomniała odłączyć i sprawdzić ile ma %
Edited by radzion, 21 November 2020 - 15:13.
- cronopioverde likes this
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Posted 22 November 2020 - 12:13
Posted 22 November 2020 - 17:56
ja w 12pro miałem problem z baterią na samym początku, aktualizacja oprogramowania nie pomogła, dopiero odtworzenie i przywrócenie danych z iCloud spowodowało że drenaż baterii ustąpił.
Posted 22 November 2020 - 17:59
ja w 12pro miałem problem z baterią na samym początku, aktualizacja oprogramowania nie pomogła, dopiero odtworzenie i przywrócenie danych z iCloud spowodowało że drenaż baterii ustąpił.
Czyli co mam zrobić , wykasować iPhone do stanu początkowego i przywrócić kopie jeszcze raz ? Czy tylko odtworzyć iPhone ponownie ?
Posted 22 November 2020 - 23:12
Może na początek, idąc po linii najmniejszej inwazyjności, po prostu wyzerować ustawienia sieciowe?
PS. A jaki operator?
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Posted 22 November 2020 - 23:29
U mnie trochę pomogło zarówno w uzyskaniu lepszego stanu zasięgu jak i zmniejszenia zużycia baterii.Może na początek, idąc po linii najmniejszej inwazyjności, po prostu wyzerować ustawienia sieciowe?
PS. A jaki operator?
Posted 23 November 2020 - 11:48
Obstawiam, że to problem z siecią GSM jest. U mnie najwiecej schodzi na baterii właśnie przez zasięg. Jest 2-3 kreski ale telefon jakby szuka cały czas ( utrzymuje zasięg) i tu mi zaczyna się drenaż baterii. Po wifi trzyma ładnie bateria.Witam , tryb samolot zeszło 2% jeśli chodzi o pokrycie zasięgu to jest pełne. Z tego wynika że to sieć w nocy drenuje tą baterie ale dlaczego w dzień jest ok ? U żony zeszło 30%
Posted 23 November 2020 - 11:56
Obstawiam, że to problem z siecią GSM jest. U mnie najwiecej schodzi na baterii właśnie przez zasięg. Jest 2-3 kreski ale telefon jakby szuka cały czas ( utrzymuje zasięg) i tu mi zaczyna się drenaż baterii. Po wifi trzyma ładnie bateria.
Zasięg jest pełny, syn ma iPhone 6 ta sama sieć w nocy zeszło mu 3 procent na nie oryginalnej baterii. Dzisiaj może sprawdzę jeszcze na iPhone 7, jak tam zejdzie 2-5% to resetuje 12. Na bank telefon nie jest uszkodzony bo w dzień by było tak samo, a w dzień trzyma baterie idealnie. Ustawiłem dzisiaj jeszcze sieć na sztywno a nie na automatycznie.
Edited by Piotr83, 23 November 2020 - 11:57.
Posted 23 November 2020 - 11:59
Sprawdzić nie zaszkodzi, wiele osób w sieci skarży się na działanie anten (są inaczej rozmieszczone w 12 mini) w telefonie i drenaż spowodowany. Nic cię to nie kosztuje a wyeliminujesz kolejną potencjalną przyczynę.Zasięg jest pełny, syn ma iPhone 6 ta sama sieć w nocy zeszło mu 3 procent na nie oryginalnej baterii. Dzisiaj może sprawdzę jeszcze na iPhone 7, jak tam zejdzie 2-5% to resetuje 12. Na bank telefon nie jest uszkodzony bo w dzień by było tak samo, a w dzień trzyma baterie idealnie. Ustawiłem dzisiaj jeszcze sieć na sztywno a nie na automatycznie.
Tym bardziej, że Twojej żonie też zjechało baterię więc może być problem na zasadzie szukania sieci, etc. Może tez zasięg wifi jest średni i drenuje.
Edited by Arshe, 23 November 2020 - 12:02.
Posted 23 November 2020 - 12:28
Sprawdzić nie zaszkodzi, wiele osób w sieci skarży się na działanie anten (są inaczej rozmieszczone w 12 mini) w telefonie i drenaż spowodowany. Nic cię to nie kosztuje a wyeliminujesz kolejną potencjalną przyczynę.
Tym bardziej, że Twojej żonie też zjechało baterię więc może być problem na zasadzie szukania sieci, etc. Może tez zasięg wifi jest średni i drenuje.
Żonie zjechało baterie lecz chyba z innego powodu. U niej aplikacja z telefonu odczytuje dane ( poziom cukru) co 5 minut z sensora który jest przyczepiony do jej ręki. Na tą chwilę mam czas co noc sprawdzam co innego w końcu dojdę co jest powodem.

Posted 23 November 2020 - 20:35
Czyli co mam zrobić , wykasować iPhone do stanu początkowego i przywrócić kopie jeszcze raz ? Czy tylko odtworzyć iPhone ponownie ?
zrobić sobie kopie w iCloud i przez iTunes/finder odtworzyć iPhone, on sobie wtedy pobierze od nowa najnowszy soft i wgra, a później odtwórz z iCloud
Edited by trial.biker, 23 November 2020 - 20:36.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users