1) Kiedy Firefox jest wyłączony całkowicie i klikniesz zewnętrzny link, otwierają się dwa okna (jedno puste, drugie z zawartością linka) - domyślam się jednak, że większość ludzi trzyma przeglądarkę cały czas otwartą. Ja zdecydowanie nie, kompulsywnie wyłączam nieużywane programy, więc mnie to boli.
2) Firefox ma źle zaimplementowany http2 ping (zgłosiłem buga, pokminili i powiedzieli, że 'tak ma być', więc według nich to feature), przez co normalny jest scenariusz: wchodzisz na stronę A -> wychodzisz z niej zamykając tab albo w tym samym wchodząc na stronę B -> po kilkunastu/dziesięciu sekundach Firefox i tak wysyła żądanie do strony A. Wykryłem to przypadkiem używając Little Snitcha i blokując/wpuszczając ruch per domena, kiedy do jakichś dziwnych stronek, na które zwykle nie wchodzę, wpuszczałem tenże 'just once' i potem nagle wyskakiwał monit, czy dopuścić kolejne połączenie. Nie pasuje mi, że soft łączy się gdzieś bez mojej wiedzy.
Także pewnie nic nie robisz źle, tylko nie zauważasz 1), bo trzymasz przeglądarkę otwartą; nie wiedziałeś o 2) i może Ci to nie przeszkadzać.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.